« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NAMJEŠTANJE UTAKMICA

Moggi doživotno isključen iz talijanskog nogometa

Nekadašnji vladar talijanskog nogometa, Luciano Moggi, doživotno je suspendiran zbog brojnih nepravilnosti

Moggi
Moggi (Facebook)
Više o

Serie A

,

Juventus

,

namještanje utakmica

,

Luciano Moggi

Luciano Moggi, bivši generalni menadžer talijanskog nogometnog velikana Juventusa,doživotno je isključen iz talijanskog nogometa zbog namještanja Juventusovih utakmica, ali i zbog prijetnji i podmićivanja nekih igrača, prenosi Hina.

Prvobitna kazna za bivšeg istaknutog dužnosnika torinske "Stare dame" je iznosila pet godina, a po njenom isteku Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza odlučila je Moggija doživotno udaljiti iz nogometa.

"Ozbiljnost dokaza koje je Disciplinska komisija pribavila znači da je ova kazna bila jedini riješenje", navodi se u priopćenju Talijanskog nogometnog saveza. Osim njega, iz italijanskog nogometa je udaljen i bivši Juventusov direktor Antonio Giraudo.

Moggia se godinama smatralo najmoćnijim čovjekom talijanskog nogometa, a u nogometnom je svijetu bio utjecajniji i od samog Silvia Berlusconija. Njegov upliv na suce, igrače i agencije bio je potpun. Moggi je bio ključna osoba jednog od najvećih skandala u povijesti talijanskog nogometa koji je otkriven u travnju 2006. godine, Calciopolia. Ulovljen je nakon prisluškivanja telefonskih razgovora, Juventus je izbačen u drugu ligu i kažnjen oduzimanjem dva naslova prvaka, dok su Fiorentina, Milan, Lazio i Reggina ostali u elitnom društvu, no također su im oduzeti bodovi.

15.06.2011. 22:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh