« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
EUROPSKA LIGA

Modrić zabio u domaćem porazu Tottenhama od PAOK-a

Najveće iznenađenje 5. kola Europske lige priredio je solunski PAOK, koji je s 2:1 slavio u Londonu protiv Tottenhama i prošao dalje

Fotografija vijesti
Više o

Luka Modrić

,

Tottenham

,

Europska liga

,

PAOK

Nakon odigranih utakmica 5. kola Europske lige u sljedeću fazu natjecanja plasirali su se ukrajinski Metalist, portugalska Braga, španjolski Atletico te grčki PAOK, javlja Hina.            

Najveće iznenađenje priredio je solunski PAOK, koji je s 2:1 slavio u Londonu protiv Tottenhama i prošao dalje. Grci su iznenadili Tottenham s dva zgoditka u prvih 13 minuta, a na 2:1 je smanjio Luka Modrić iz jedanaesterca u 38. minuti. I Modrić i Ćorluka su odigrali cijelu utakmicu. U ranije odigranoj utakmici ove skupine Rubin je u Kazanju s 4:1 slavio protiv Shamrock Roversa, te mu je u zadnjoj utakmici dovoljan bod u Solunu.

U skupini B Kopenhagen nije upsio pobijediti Vorsklu, pa je dalje prošao Standard koji je s 2:0 pobijedio Hannover. U skupini C su već ranije plasman dalje osigurali PSV Eindhoven i varšavska Legia.

Metalist je do prolaza u drugi krug došao domaćom pobjedom nad bečkom Austrijom (4:1) u skupini G, dok će kao drugi iz ove skupine najvjerojatnije proći AZ Alkmaar, koji je odigrao 0:0 na gostovanju kod Malmoea, a u zadnjem kolu dočekuje Metalist.

Iz skupine H dalje je prošla portugalska Braga, koja je doma slavila protiv Birmingham Citya s 1:0, nakon što je igrač Engleza Nikola Žigić promašio penal u prvom dijelu. Šanse za prolaz ima i belgijski Club Brugges, koji je napravio senzaciju u Sloveniji. Naime, Maribor je protiv Belgijanaca do 68. minute vodio s 3:0, ali je sastav iz Bruggesa čudesno uspio doći do pobjede i vjerojatnog plasmana dalje.

Atletico Madrid je slavio u Glasgowu kod Celtica s 1:0 i također osigurao prolaz, koji se smiješi i Udineseu, koji je odigrao 0:0 kod Rennesa. U zadnjem kolu u Udinama igraju Udinese i Celtic, koji mora pobijediti za prolaz.

01.12.2011. 08:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh