« Nogomet
objavljeno prije 12 godina

Modrić: Ne osjećam pritisak

Novopečeni igrač Tottenhama uvjeren da protiv Hrvatske nitko ne može imati ulogu favorita

Fotografija vijesti
Više o

Luka Modrić

,

Ivica Olić

,

hrvatska reprezentacija

,

Svjetsko nogometno prvenstvo

Luka Modrić na Svjetsko prvenstvo u Njemačku putovao je tek tako da upotpuni broj. Dvije godine poslije, Zadranin je ključni igrač hrvatske reprezentacije, čovjek bez kojeg je prva 11-orica Hrvatske nezamisliva.

- Znam što se očekuje od mene, ali ja sam naviknut na pritisak. Ne bih sebe izdvajao kao ključnog igrača, mi smo kolektiv. Nas je upravo taj kolektiv doveo do velikih rezultata poput pobjede nad Engleskom. Suigrači mi pomažu da odigram dobro, bez njihove suradnje i pomoći teško bih mogao mnogo toga napraviti sam - kaže Luka koji je već nastupio na stadionu Ernst Happelu. Odigrao je drugo poluvrijeme u pobjedi nad Austrijom (4-1).

“Kad sam bio mlađi, bilo mi je zabavno ulaziti s klupe kao džoker. Danas mi to više i nije neka fora.”
Ivica Olić
hrvatski reprezentativac

- Sjećam se da smo ih tada razbili, ali uoči 8. lipnja to ništa ne mora značiti. U dvije godine sigurno su i dosta napredovali, a to se i potvrdilo kad sam ih gledao protiv Njemačke i Nizozemske. Izgubili su te utakmice, ali su bili vrlo dobri.

Što se tiče rezultata na Euru, iz usta svih reprezentativaca izlazi ista rečenica - važno je proći skupinu. Ni Modrić nije iznimka.

- To je najvažnije, jer nakon skupine možemo biti opasni za svakoga. Protiv Hrvatske nitko nema pravo reći da je favorit.

Modriću su ove pripreme sigurno jedne od najdražih jer je konačno riješio pitanje oko transfera.

- To je velika stvar za mene jer se mogu maksimalno fokusirati na pripreme. Već protiv Mađarske moramo odigrati najbolje što možemo kako bi u što boljem ozračju dočekali Euro.   (METRO)

Svi zdraviU utorak su hrvatski reprezentativci odradili samo jedan trening. Bilić ih je poštedio jutarnjeg vježbanja, ali zato je popodne bilo ‘krvavo’. Dobra vijest je da su svi zdravi. Budanovo koljeno je u redu, a treninzima se vratio i Dario Knežević. 

28.05.2008. 00:26:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh