« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Modrić će diktirati igru Tottenhama

Modrić na debiju odigrao glavnu ulogu veznog reda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Luka Modrić

,

Tottenham

,

Norwich City

,

Gus Poyet

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić debitirao je u ponedjeljak navečer za engleski Tottenham, koji je u prijateljskoj utakmici pobijedio drugoligaša Norwich City sa 5-1, objavljeno je na internetskoj stranici londonksog kluba.

Modrić je odigrao prvo poluvrijeme i već je u petoj minuti nakon duplog pasa sa Jenasom priredio gol-šansu.

Gus Poyet, pomoćnik Tottenhamova trenera Juandea Ramosa, istaknuo je da je Modrić odigrao glavnu ulogu u sredini veznog reda, te da se odlično slagao sa Jermaineom Jenasom, Giovanijem dos Santosom i Jamiejem O'Harom.

"Luka Modrić je igrao u sredini jer s te pozicije može kontrolirati igru. On će biti igrač koji će diktirati kako ćemo igrati, da li ćemo ubrzati ili usporiti tempo. Modrić je izuzetno jak na lopti, odlično ju kontrolira, a posebno je dobar u primanju lopte. Mislim da će za sve u Engleskoj biti uzbudljivo da ga vide na djelu", kazao je Gus Poyet.

Modrića je u drugom poluvremenu zamijenio 21-godišnji ofenzivni veznjak Aaron Lennon, koji je uz Joea Colea (Chelsea) najbolji engleski dribler.

U visokoj pobjedi protiv Norwich Cityja Darren Bent je postigao četiri gola, a peti zgoditak je djelo Stefanovića, koji je zabio autogol.

Treba reći da se Modrić pridružio suigračima iz Tottenhama na pripremama u Španjolskoj tek 18. srpnja, jer je zbog igranja za hrvatsku reprezentaciju na EP-u dobio malo duži odmor.

Tottenham će 1. i 3. kolovoza igrati protiv Celtica i Borussije Dortmund, za koju igraju hrvatski reprezentativci Mladen Petrić i Robert Kovač. Londonski klub će prvu pripremnu utakmicu na domaćem stadionu u White Hart Laneu igrati 10. kolovoza protiv Rome.

Tottenham je za dolazak Luke Modrića zagrebačkom Dinamu platio odštetu od 21 milijun eura, što je bio rekordni transfer u povijesti londonskog kluba.  (HINA)

29.07.2008. 20:29:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh