« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IMA POVJERENJE

Mladen Bajić dobio treći mandat na čelu DORH-a

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović jučer je u Hrvatskom saboru rekao za Mladena Bajića da predstavlja najboljeg kandidata za glavnog državnog odvjetnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

DORH

,

Mladen Bajić

,

Ivan Šimonović

,

glavni državni odvjetnik

Hrvatski je sabor danas imenovao Mlladena Bajića glavnim državnim odvjetnikom na još jedan, treći mandat.

Za Bajićevo je imenovanje glasovalo 83 zastupnika, protiv ih je bilo 34, a jedan suzdržan. Prije nego što stupi na dužnost u novom mandatu, Bajić će položiti prisegu pred predsjednikom Sabora Lukom Bebićem.

Podsjetimo, ministar pravosuđa Ivan Šimonović jučer je u Hrvatskom saboru rekao da je Hrvatska danas više pravna država nego što je to ikada bila, a za Mladena Bajića je kazao da predstavlja najboljeg kandidata za glavnog državnog odvjetnika u naredne četiri godine.

U zaključnoj riječi, nakon cjelodnevne rasprave u Saboru o Vladinom prijedlogu da se za glavnog državnog odvjetnika ponovno izabere Mladen Bajić, ministar Šimonović je naveo kako iscrpna i žustra rasprava o tom imenovanju pokazuje da se ne uzima olako, ali i da se proširila na druga pitanja.

"Većina zastupnika utvrdila je Bajićevu stručnost, a neki su procjenjivali i dužinu njegova žara u obnašanju dužnosti", naveo je Šimonović rekavši kako on smatra da Bajić nije uvijek imao jednake uvjete za djelovanje kada je riječ o kadrovima, sredstvima, organizaciji, suradnji s drugim državnim organima i političkoj volji. To, međutim, kako dodaje, nije karakteristično samo za Hrvatsku, nego postoji i u drugim državama.

"Ono što smatram ključnim je da je u Hrvatskoj danas povoljno ozračje za borbu protiv kriminaliteta i korupcije", kazao je ministar Šimonović i naglasio da je Hrvatska više pravna država nego što je to ikada bila.

Danas je Sabor članstva u Programskom vijeću HRT-a razriješio ministra gospodarstva Đuru Popijača. Zastupnici su prihvatili i zakon kojim su spojene agencije za strukovno obrazovanje te za obrazovanje odraslih te nekoliko izvješća. Sabor će sjednicu nastaviti slijedeći tjedan. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 12:37:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh