« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
SAVJETI

Misli koje vam ne trebaju

Glava ih je puna, a često su neke njih prilično autodestruktivne, iako na prvi pogled djeluju zdravorazumski i normalno...

Zaboravite puste priče
Zaboravite puste priče (Pixabay)
Više o

misli

,

loše misli

Misli nam mogu naškoditi, vjerovali vi to ili ne - glava ih je puna, a često su neke njih prilično autodestruktivne, iako na prvi pogled djeluju zdravorazumski i normalno.

Evo par primjera...

Ne ostavljajte stvari za sutra jer sutra ne mora biti ništa drugačije od danas. Odlaganjem nekih stvari zapravo si stvarate veći teret odgovornosti pa je bolje to početi obavljati već danas, makar i na 5 minuta.

Ne trudite se sviđati drugima jer je najvažnije da se sviđate samima sebi. Tek kada ćete u potpunosti voljeti sebe i biti zadovoljni sa sobom sviđat ćete se i drugima.

Ne krivite druge za svoje neuspjehe ili za loše emocije jer ste si zapravo krivi vi sami. Svatko je za svoju sreću odgovoran sam, kao i za svoj uspjeh. Zato poradite na tome i vidjet ćete koliko ćete se bolje osjećati.

Ne ostavljajte vrijeme za sebe do trenutka kada djeca odrastu. Vaša djeca mogu biti s vama još sljedećih 30 godina, a to ne znači da vi zato ne smijete imati vremena za sebe. Naravno da je normalno da svoj život posvetite njima, ali postoje i neki trenuci koji moraju biti samo vaši, a koji vas ispunjavaju.

Jer život teče svakoga dana i jednog dana ćete se tući u glavu što neke stvari niste napravili, a kada djeca jednog dana odu nećete znati što bi sa sobom ako si nikada do tada niste priuštili ništa samo za sebe.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
05.01.2020. 11:15:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh