« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
UNDER PRESSURE

Mirjani i Bruni Sanader putovnice oduzete pa vraćene

Nastavlja se pritisak države na obitelj Sanader, Mirjana Sanader pozvala novinare zbog postupanja policije

Mirjana Sanader sama je pozvala medije
Mirjana Sanader sama je pozvala medije (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Mirjana Sanader

,

putovnice

,

Bruna Sanader

Policija sinoć nakratko nije dozvolila ulazak u kuću u Kozarčevoj ulici supruzi bivšeg premijera Ive Sanadera Mirjani Sanader i njihovoj kćerki Bruni, a na trenutak im je oduzela i putovnice i osobne isprave, koje im je kasnije vratila, doznaje se od odvjetnika bivšeg premijera Ivana Lovrića, a glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je Hini da se po nalogu suca istrage vrši kontrola ulaska i izlaska u kuću radi vrijednih stvari i da im nisu oduzete isprave.

"Nisu uhićene, samo su im na trenutak bile oduzete putovnice i osobni dokumenti koji su im kasnije vraćeni", rekao je Hini Lovrić, dodavši da se Mirjana i Bruna sada nalaze u kući. Kazao je da u kući nije bilo nikakvih pretraga i da mu nije poznat razlog takvog policijskog postupka, te da Mirjana i Bruna Sanader nisu ni pod kakvim kaznenim postupkom.

Ne mogu reći zbog čega je policija tako postupila niti one to znaju jer im nije objašnjeno, kazao je Lovrić, kojeg su Mirjana i Bruna Sanader zvale kao odvjetnika koji zastupa supruga, odnosno oca. Čitava priča počela je oko 21 sat po njihovu povratku iz grada, a potrajala je oko 10 ili 15 minuta, kazao je Lovrić.

Jasna Novak, opunomoćenica Mirjane i Brune Sanader, rekla je Hini da je od strane klijentica oko 21,30 sati obaviještena da pred njihovom kućom stoje djelatnici policije koji su im oduzeli putovnice i ne odobravaju im ulazak u kuću. Dodala je da joj nije poznat razlog zbog kojeg se tako postupilo prema njezinim klijenticama i da se o daljnim koracima koje će eventualno poduzimati mora s njima dogovoriti.

Sanader se od 10. prosinca, kada je uhićen temeljem hrvatske tjeralice zbog korupcijskog slučaja u Hrvatskoj nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu.

Istragu protiv Sanadera pokrenulo je i državno odvjetništvo u Innsbrucku na temelju prijave za pranje novca jedne tirolske banke. Osim protiv Sanadera, istraga se u istom predmetu zbog pranja novca vodi i protiv jednog člana njegove obitelji te protiv još jedne osobe, čiji identitet nije otkriven. (hina/metro-portal)

24.12.2010. 08:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh