« Hrvatska
objavljeno prije 16 godina i 5 mjeseci

Mirjana Pukanić podiže tužbu protiv države

Ako dobije uputnicu, M. Pukanić će biti smještena u Sigurnu kuću

HHO i B.a.b.e. optužuju zdravstveni sustav zbog niza propusta
HHO i B.a.b.e. optužuju zdravstveni sustav zbog niza propusta (AFP)
Više o

tužba

,

Mirjana Pukanić

,

B.a.B.e.

,

HHO

Mirjana Pukanić tužit će državu, odnosno institucije koje su sudjelovale u njezinom odvođenju u bolnicu i prekršile cijeli niz zakonskih odredbi, te je odlučila pokrenuti brakorazvodnu parnicu, najavili su jučer predsjednik HHO-a Ivo Banac i koordinatorica udruge  B.a.b.e. Sanja Sarnavka.

Mirjana Pukanić, koja je posljednjih nekoliko dana boravila u hotelu a smještaj su platile njezine prijateljice, još danas odlazi iz Zagreba u sigurnu kuću, najavili su.

Ništa od smjenaMedicinsko osoblje Psihijatrijske bolnice Vrapče nije prekršilo zakon u odnosu prema Mirjani Pukanić pa nemam na temelju čega zatražiti smjenu ravnatelja Vlade Jukića, izjavio je jučer ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović. 

Mirjani Pukanić treba pomoć hitno i sada. Ona mora hitno otići iz Zagreba. Unatoč nedostatku uputnice, mi smo uspjeli naći smještaj i liječničku pomoć, ali taj smještaj nije bolnički jer njoj to ne treba - rekla je Sarnavka.

HHO je zatražio od ministra zdravstva Darka Milinovića da napiše uputnicu za smještaj Mirjane Pukanić u sigurnu kuću, no on je to odbio učiniti.

- Kako to da, kada je trebalo provesti prisilnu i protuzakonitu hospitalizaciju nije bio problem napisati uputnicu? A sada kada joj uistinu treba liječenje, uputnicu ne može dobiti - zapitao se Banac.

Istaknuo je kako do jučer HHO nije dobio nijedan odgovor od institucija i saborskih tijela čije je očitovanje u ovom slučaju zatražio. U tom smislu Sanja Sarnavka je istaknula da je sustav koji je jučer osobu proglasio duševno bolesnom, danas tu istu osobu smatrao dovoljno zdravom da policiji da iskaz o cijeloj situaciji.

“Trenutno se nad Mirjanom Pukanić provodi mobbing državnih institucija.”
Ivo Banac
predsjednik HHO-a

Policija je jučer razgovarala s Mirjanom Pukanić, no nije rečeno u kojem svojstvu ni o čemu.

Ivo Pukanić jučer je demantirao kako je svoju suprugu na policiji optužio da je naručila njegovo ubojstvo. (METRO) 

15.04.2008. 00:34:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh