« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
droga nije njena

Mirjana Pukanić nije kriva za posjedovanje kokaina

Supruga pokojnog vlasnika Nacionala narkomanska je ovisnica već tri godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

kokain

,

Nacional

,

Ivo Pukanić

,

Mirjana Pukanić

,

vlasta berger

Mirjana Pukanić oslobođena je optužbe za posjedovanje 15,4 grama kokaina jer nije dokazano da je pronađena droga njoj i pripadala.

Ipak, u presudi sutkinje Općinskog kaznenog suda stoji da je Pukanić bila konzument opojnog sredstva, a droga je otkrivena tek dva tjedna nakon prisilne hospitalizacije.

Ono što budi dodatne sumnje je činjenica da su na vrećici s kokainom bili samo otisci Mirjane Pukanić iako su je držali i policajci i Vlasta Berger, žena koja je brinula o kućanstvu pokojnog novinara. Za nju se vežu razne  kontradiktorne izjave što je slučaj još kod nekolicine svjedoka na suđenju.

Ona je tvrdila da je kokain pronašla u crvenoj kozmetičkoj torbici u ormaru u sobi Mirjane Pukanić te da je već neko vrijeme sumnjala u gazdaričinu ovisnost. Mirjanja Pukanić i jeste bila ovisna, bar prema vještačenju dr. Davora Zdunića, i to najmanje tri godine.

Bilo kako bilo, Berger je po naredbi Ive Pukanića pretražila Mirjaninu sobu što se dogodilo nekoliko dana prije neuspjela atentata na danas pokojnog vlasnika tjednika Nacional jer je znao da će mu policija pretresti kuću.

Kontradiktornost Bergeričinih izjava stoji u ovome - prvo je rekla da je tražila sumnjiv materijal, a zatim je promijenila iskaz rekavši da je tražila kutijicu s nakitom ne bi li se otkrilo je li Mirjana Pukanić prodala nešto.

Štogod bilo istina, Mirjana Pukanić neće biti odgovorna za posjedovanje kokaina.

25.11.2009. 11:30:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh