« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
KOLIBRIS

Mirela Priselac Remi - gošća emisije KolibriS

Remi je glazbenica, tekstopiskinja i skladateljica u bendu Elemental, no, ona je i profesorica engleskog i španjolskog jezika i književnosti, ujedno i prevoditeljica i pjesnikinja

Remi u KolibriSu
Remi u KolibriSu (Arhiva)
Više o

Mirela Priselac Remi

,

KolibriS

Drugu sezonu emisije KolibriS otvorili smo epizodom u kojoj smo ugostili akademsku umjetnicu Sandru Radić Parać, a koju smo iznimno snimili u predivnom prostoru Galerije sv. Krševana u Šibeniku. Nakon likovnosti, vraćamo se u naš studio i posvećujemo se području glazbe.

U ovotjednoj emisiji ugostili smo jednu poznatu i snažnu ženu - Mirelu Priselac poznatu pod imenom Remi.

Remi je glazbenica, tekstopiskinja i skladateljica u bendu Elemental, no, ona je i profesorica engleskog i španjolskog jezika i književnosti, ujedno i prevoditeljica i pjesnikinja. Također je i predana aktivistica u udrugama za prava glazbenika i borkinja za prava žena, manjina i svih koji se osjećaju drukčijima.

U novoj emisiji saznajte kako je Remi provela ljeto, kakvi su bili njezini počeci u svijetu glazbe, koja je tajna uspjeha Elementala, kako se pandemija odrazila na djelovanje samostalnih umjetnika, ali i kako je došlo do izdavanja Mireline prve zbirke poezije "Masarykova" i objave novog albuma benda Elemental pod nazivom "Ilica" u pandemijskoj 2020. godini.

Uz sve navedeno, Remi je i ambasadorica Nacionalne kampanje za osnaživanje žena "Sofija", a dotakli smo se i pitanja osobnih vrijednosti i prioriteta u životu.

06.10.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh