« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

Ministri financija G7 bez rješenja za krizu

Skup u Tokiju donio nova upozorenja o nesigurnosti

Ministri financija zemalja članica G7 na tokijskom sastanku 
Ministri financija zemalja članica G7 na tokijskom sastanku  (AFP)
Više o

G7

,

globalna ekonomija

Kreditna kriza potaknula je pad vrijednosti dionica u cijelom svijetu. Gospodarstva slabe, a središnje banke režu kamatne stope dok vrijednost valuta oscilira, stvarajući tako napeto ozračje u kojem se proteklog vikenda u Tokiju  održao sastanak ministara financija G7.

Neizvjesnost

G7 svjedoči povećanju gospodarskih rizika te usporavanju u ključnim gospodarstvima, priopćeno je iz Tokija. Svjetsko gospodarstvo suočeno je s većim izazovima i većom neizvjesnosti nego prilikom posljednjega sastanka održanog u listopadu, stoji u priopćenju koje je izdano prije sastanka.

PrognozaGlobalna ekonomija mogla bi doživjeti nova stradanja zbog pogođenosti posljedicama krize hipotekarnih kredita na američkom tržištu, rečeno je na subotnjem sastanku ministara financija skupine G7 u Tokiju.  Uoči tokijskog okupljanja, analitičari su izrazili zabrinutost da je G7 suočen s opasnim podjelama u pogledu pitanja kako smiriti turbulentna tržišta i ublažiti bojazni od usporavanja gospodarstva u svijetu nakon kreditne krize. Europa i Japan, naime, nisu voljni pridružiti se agresivnim programima poticaja, kakvima je u posljednje vrijeme pribjeglo američko gospodarstvo u borbi s recesijom.
Na susretu G7 u Tokiju pozvani su najveći proizvođači nafte da povećaju proizvodnju kako bi na adekvatan način  zadovoljili potrebe tržišta. 

Piše: HINA
10.02.2008. 23:15:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh