« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NE ISPITUJTE VIŠE

Ministarstvo turizma objašnjava prijedlog izmjena Zakona o golfu

Nakon 20 godina Hrvatska ima svega 3 golf igrališta dok ih je u Njemačkoj oko 500, u Velikoj Britaniji čak 2000, Austriji 150, a u Sloveniji 11

(Golf Park Dubrovnik/Cropix)
Više o

Ministarstvo turizma

,

golf igrališta

,

Zakon o golfu

Ministarstvo turizma objavilo je priopćenje u kojem zbog, kako navode, velikog broja novinarskih upita o prijedlogu izmjena Zakona o golfu, daju pojašnjenja tog zakonskog prijedloga.

"Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o golf igralištima radilo je Ministarstvo turizma, u suradnji s drugim ministarstvima, te uz stručnu pomoć Državnog odvjetništva. Taj je prijedlog zakona predstavljen na Gospodarskom socijalnom vijeću, te je dobio potporu socijalnih partnera, tj. Vlade kao predlagača, ali i poslodavaca i predstavnika sindikata koji su podržali sami prijedlog zakona i dali potporu potencijalnim investitorima u golf terene.

Napominjemo kako predloženi Zakon ne propisuje niti broj, niti lokaciju golf igrališta, već je to prepušteno općinama, gradovima i županijama.

Prijedlog Zakona ne predviđa bilo kakvo skraćenje postupka vezano uz ekološke studije, jer se one moraju napraviti po redovitom postupku. Predloženi Zakon ne predviđa da 25 posto ukupne površine golf igrališta bude namijenjeno građevinskim objektima.

Prema prijedlogu Zakona ne predviđa se interes Republike Hrvatske u postupku izvlaštenja, već se koriste opće odredbe zakona.

Ponavljamo, Ministarstvo turizma nije zaprimilo niti jedan zahtjev za postupanje po starom Zakonu, iako je u javnosti bilo govora da će, radi pogodovanja investitorima, doći veliki broj zahtjeva koji će dovesti do apartmanizacije naše obale.

Na kraju, ipak naglašavamo kako i nakon 20 godina, Hrvatska ima svega 3 golf igrališta, dok ih je u Njemačkoj oko 500, u Velikoj Britaniji čak 2 tisuće, Austriji 150, a u Sloveniji 11 igrališta", kaže se u priopćenju Samostalnog odjela za odnose s javnošću Ministarstva turizma. (hina/metro-portal)

23.04.2010. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh