« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PU ZADARSKA:

Minibus s djecom sletio s ceste prema Gračacu

Šestero osnovnoškolaca prevezeni su u gospićku bolnicu, svi osim jednog su lakše ozlijeđeni, a uzrok nesreće bila je brzina

Minibus s djecom sletio s ceste prema Gračacu
Minibus s djecom sletio s ceste prema Gračacu (Andrija Lučić/Cropix)
Više o

djeca

,

autobus

,

nesreća

,

minibus

Šestero osnovnoškolaca iz minibusa koji je jutros sletio s ceste u predjelu Malovana prevezeni su u gospićku bolnicu, gdje je utvrđeno da su svi osim jednog, kojemu je slomljena nadlaktica, lakše ozlijeđeni, a vozač će vjerojatno biti zadržan u bolnici.

Od ravnateljice Opće bolnice u Gospiću Marije Vrkljan-Ilijevski doznaje se da su sva djeca puštena kući, pa i dječak s prijelomom nadlaktice kojemu je stavljena longeta. Vozaču se još otvrđuju ozljede prsnog koša i kralježnice, rekla je ravnateljica bolnice.

Uzrok nesreće bila je brzina neprilagođena mokrom i skliskom kolniku, doznaje se od glasnogovornice zadarske Policijske uprave Sandre Poljak-Jurinčić.

Minibus koji svakodnevno prevozi učenike u Osnovnu školu "Gračac" krenuo je jutros u 7,15 sati s petnaestero djece iz Srba, a nakon nesreće hitna pomoć je u gospićku bolnicu prevezla šestero djece i vozača.

Jutros je u Srbu padala jaka kiša, rekao je Ilija Kasalo, čiji je sin Marko među učenicima dovezenim u bolnicu, a sami su učenici rekli da je kod Malovana padala i tuča. "Minibus koji je u privatnom vlasništvu i obavlja usluge prijevoza učenika gotovo je uništen, a prava je sreća da nije bilo tragičnih posljedica. Djeca svakodnevno putuju do škole u oba smjera 120 kilometara", rekao je otac koji je u hodniku gospićke bolnice stajao kraj sina koji ima ogrebotine po rukama i tijelu. (hina/metro-portal)

19.11.2010. 11:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh