« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
DOLIJAO

Miljenko Žaja Krojf uhićen zbog trgovine kokainom

Nalog za uhićenje izdalo je državno odvjetništvo BiH na temelju istrage koju zajednički provode policijska tijela pet država

Miljenko Žaja Krojf
Miljenko Žaja Krojf (Saša Midžor Sučić/CROPIX)
Više o

kokain

,

uhićenje

,

tjeralica

,

Miljenko Žaja Krojf

Miljenko Žaja Krojf, za kojim traga i hrvatsko pravosuđe, uhićen je četvrtak u Bosni i Hercegovine zbog umiješanosti u međunarodnu trgovinu kokainom, potvrdila je Hini glasnogovornica državnog odvjetništva BiH Selma Hećimović.

Ona je kazala kako su uz Žaju, koji je u jutarnjim satima uhićen u Čapljini, privedene još dvije osobe nastanjene u Tomislavgradu. "Riječ je braći Petru i Anti Ćosiću", kazala je Hećimović.

Nalog za uhićenja izdalo je državno odvjetništvo BiH na temelju istrage koju zajednički provode policijska tijela pet država. "Riječ je o međunarodom švercu kokaina odnosno o pošiljci koja je zaplijenjena u Španjolskoj", pojasnila je Hećimović. Potvrdila je kako je policija obavila i pretragu stambenih prostora koje su u Čapljini i Tomislavgradu koristili Žaja i braća Ćosić.

Neposredno nakon uhićenja, policija u Mostaru izjavila je da je Krojf uhićen zbog tjeralice iz Hrvatske u suradnji s policijom Republike Srpske. Načelnik odjela kriminalističke policije i glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak izjavio je u četvrtak prije podne da je Krojf uhićen na temelju naloga državnog odvjetništva BiH u okviru istrage koju provodi ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s vlastima Republike Hrvatske.

Hećimović je međutim potvrdila da Žajino uhićenje nije povezano s tjeralicom što su je za njim raspisalo hrvatsko pravosuđe. On je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog iznude a za njim je na snazi i tjeralica zagrebačkog županijskog suda zbog pokušaja ubojstva iz 1991. Žaja i braća Ćosić nakon uhićenja će biti predani državnom odvjetništvu BiH koje treba odlučiti hoće li od suda za njih tražiti određivanje pritvora.

19.05.2011. 15:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh