« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
ugasite cigarete

Milinović pojačava kontrolu u kafićima

Ministarstvo zdravstva upozorava da izmjena zakona o zabrani pušenja još nije stupila na snagu

(Getty Images)
Više o

zabrana pušenja

,

Darko Milinović

,

Ministarstvo zdravlja

,

pušenje u kafićima

Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je danas da će njegovo Ministarstvo idućih dana pojačati kontrolu poštivanja zakona o zabrani pušenja jer taj zakon, do stupanja na snagu novog, još uvijek vrijedi pa je u kafićima i dalje zabranjeno pušenje.

"Vlasnici kafića smatraju da zakon više ne vrijedi pa su požurili vratiti pepeljare na stolove. To je kršenje zakona i Ministarstvo zdravstva će ići u pojačanu kontrolu", najavio je ministar prilikom današnjeg posjeta Klinici za ženske bolesti i porodništvo u Petrovoj.

Inače, Milinović je rekao da je potporu izmjenama zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda danas dobio i od struke te udruga oboljelih od plućnih bolesti.

Milinović se naime danas prijepodne sastao s predstavnicima Kliničke bolnice za plućne bolesti Jordanovac, Hrvatske lige protiv raka, Hrvatske udruge za astmu, Udruge oboljelih od raka pluća Jedra te udruge građana "Bez dima" kojima je predstavio izmjene i dopune Zakona.

Na sastanku su, kako je priopćeno, dogovorene i pojačane aktivnosti u idućem periodu koje će biti usmjerene promicanju zdravog života.

Izvor: Hina

14.09.2009. 16:58:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh