« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
U PROBLEMIMA

Milinović obećao pomoć dubrovačkim domovima zdravlja

Reformom primarne zdravstvene zaštite Dubrovačko-neretvanska županija će na godinu dobiti 1,2 milijuna kuna više nego dosad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Darko Milinović

,

dom zdravlja

Potpredsjednik vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović razgovarao je danas u Dubrovniku s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i čelnicima županijskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb te Opće bolnice o problemima poslovanja domova zdravlja te organizaciji mreže službe Hitne pomoći.

Tom je prigodom Milinović rekao da će reformom primarne zdravstvene zaštite županija na godinu dobiti 1,2 milijuna kuna više nego dosad, a domovi zdravlja između tri i 3,5 milijuna više. Time bi se, istaknuo je, riješio problem nastanka novih dugova domova zdravlja.

Služba Hitne pomoći u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trebala bi dobiti šest novih vozila i kvalitetniju mrežu kako bi pacijenti od Hitne pomoći bili udaljeni najviše jedan sat. Ministarstvo zdravstva osigurat će i novac za rodilište u Metkoviću, koje je sastavni dio Doma zdravlja. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 19:48:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh