« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ŠTEDI SE

Milinović i Šuker dobili povišice

Premijerka Kosor potvrdila je da su bruto plaće novih potpredsjednika Vlade više za oko 4 tisuće kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Darko Milinović

,

Ivan Šuker

,

harač

,

povišice

Ministarski dvojac Milinović-Šuker, čiji se resori ponajviše hvale uštedama, reformama i dobrim poslovanjem, za svoj veliki trud nagrađeni su povišicama.

Ne radi se o ničem 'strašnom', teko oko četiri tisuće kuna bruto što Šukerovu plaću smješta na nešto više od 20, a Milinovićevu na oko 22 tisuće kuna. Povišice su, prema pisanju Indexa, potvrdili iz Vladinog ureda za odnose s javnošću, a kako ne bi bilo sumnje naglašeno je da je sve legalno i po zakonu.

"Plaće državnih dužnosnika uređene su Zakonom o obvezama i pravima državnih dužnosnika (Narodne novine, br. 101/98. do 38/09.), te za potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske koeficijent iznosi 7,14, a za ministra 6,42", odgovoreno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske.

Gospoda potpredsjednici Vlade time su očito potvrdili status 'dobrih radnika' koji nas, ovisno o resoru, izvlače iz krize u svijetu neviđenim modelom haračenja, te spašavaju od 'svinjske gripe' nabavom milijun i pol doza cjepiva koje četiri od pet Hrvata ne želi primiti.

Premijerka je ovim potezom vjerojatno željela staviti dodatnu težinu na svoje jučerašnje izlaganje tijekom saborske rasprave o državnom proračunu, kada je poručila da Vlada reže gdje se god može, ne bi li se rashode svelo na što nižu razinu.

Nagrađeni ministri očekivano se, dok licemjerno primaju povišicu od koje bi po jedna 'poharana' obitelj mogla živjeti, u potpunosti slažu s premijerkinim izjavama i, po receptu 'zna se', nastavljaju s dobrim vođenjem resora.

27.11.2009. 20:16:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh