« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZORISLAV SREBRIĆ:

Milijuni eura mogu stići i ako Štimac postane predsjednik HNS-a

VIDEO - Srebrić kaže da još ništa nije sigurno, ali HNS ima potvrdu za projekt kojim će svaka regija dobiti sportski kamp ili centar

Zorislav Srebrić
Zorislav Srebrić (Drago Sopta/CROPIX/Infopunkt)
Više o

HNS

,

Igor Štimac

,

Vlatko Marković

,

Hrvatski nogometni savez

,

Zorislav Srebrić

Iako je najavljeno u sklopu predstavljanja programa Vlatka Markovića, partnersko ulaganje u hrvatski nogomet od 42 milijuna eura moguće je i u slučaju da predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) postane Igor Štimac, potvrdio je tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

HNS je pronašao partnera u Mreži svjetske banke mladih, međunarodnoj organizaciji koja ima svoj ured i na području Hrvatske, a bavi se razvojem sportskih centara. Iako još uvijek ništa nije zaključeno, Srebrić je naglasio da imaju usmenu i pismenu potvrdu za projekt kojim će svaka hrvatska regija dobiti sportski kamp ili centar. Ostalo je još, naglasio je Srebrić, napraviti projekte.

Iako pregovori HNS-a i Mreže svjetske banke mladih traju od početka ove godine, javnost je o njima obaviještena tek prošlog tjedna. Razlogu tomu je, ističe Srebrić, gospodarska situacija u državi zbog koje se ulaganja nisu smjela forsirati. Također, dodao je, zbog neodlaska naše reprezentacije na SP u Južnoafričku republiku, dio prihoda HNS-a je izostao.

Na komentar Igora Štimca da je Aleksandar Paulin, predstavnik Mreže svjetske banke mladih za Hrvatsku, novi Robin Bokšić, Srebrić je ustvrdio da mu HNS nema razloga ne vjerovati.

Na možda i posljednjoj sjednici Izvršnog odbora skupštine u sadašnjem sastavu, bilo je riječi i o kalendarskom rasporedu reprezentacija u 2011., financiraju utakmica i klubova, pravilniku o licenciranju te o malonogometnom natjecanju gdje je jedina novost da se od sljedeće sezone svi turniri moraju održavati po UEFA-inim malonogometnim pravilima. (Infopunkt/metro-portal)

14.12.2010. 19:00:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh