« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
državna TV

Milić odlazi s HTV-a?

Najveće zvijezde HTV-a jučer su dobile plaću za kolovoz umanjenu za 30 do 60 posto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Aleksandar Stanković

,

Goran Milić

,

Zoran Šprajc

,

HTV plaće

,

Joško Martinović

,

Danijela Trbović

Specijalci HTV-a, novinari s posebnim ugovorima ostali su neugodno iznenađeni stanjem na svojim računima nakon isplate plaća za kolovoz. Prema odluci vodstva dalekovidnice primanja su im smanjena između 30 i 60 posto, što je izravno kršenje njihovih ugovora.

Goran Milić dobio je 60 posto manju plaću, koja je do sada navodno iznosila oko 26 tisuća kuna. Veteran televizijskog novinarstva nije sjedio skrštenih ruku već je odmah krenuo u pregovore s konkurencijom:

"Dobio sam enormno smanjenu, premda i dalje pristojnu plaću za hrvatske prilike. No, u posljednjoj sam godini uoči odlaska u mirovinu planirao i konačno imati neku ušteđevinu za stare dane. Obaviješten sam da će mi plaća biti smanjena zbog državne odluke. Dok to traje, moram priznati da radim na državnoj, a ne na javnoj televiziji s kojom smo se toliko dičili pred Europom. Što se tiče mog prelaska na Novu TV, ostao je, valjda, izbor izaći na slobodno novinarsko tržište, pa sam stupio u okvirne pregovore s Novom TV. Premda bi HTV, kada bi to htio, uvijek mogao ponuditi bolje tehničke uvjete, Nova mi nudi i nekoliko puta veću zaradu. Razmislit ću o svemu, a moja odluka sigurno neće biti nikakav otpor prema HTV-u kojemu sam zahvalan za svu dosadašnju suradnju" izjavio je za Jutarnji list Goran Milić.

Stanković i Šprajc su u svom ironičnom stilu bacili pokoji komentar na smanjenje, dok Janoš Roemer, glasnogovornik HTV-a naglašava kako žele zadržati svoje zvijezde, pa će pregovarati sa svakim posebno.

Ipak, na ovaj je način postalo jasno da, kako su naglasili gotovo svi, HTV nije javna nego državna televizija, i da Banski dvori imaju neprimjeren utjecaj na politiku na Prisavlju.

05.09.2009. 10:07:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh