« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
ANALIZA

Milanoviću prvi krug, birači pokazali što misle o Kolindi

Drugi krug predsjedničkih izbora održava se 5. siječnja, a što će se tada dogoditi i tko će nam biti predsjednik/ca sljedećih pet godina... vidjet ćemo

Što će biti u drugom krugu
Što će biti u drugom krugu (Arhiva)
Više o

izbori

,

predsjednički izbori

,

rezultati

,

prvi krug

Prvi krug predsjedničkih izbora je gotov, a rezultati su sljedeći:

Zoran Milanović - 29,55%
Kolinda Grabar Kitarović - 26,65%
Miroslav Škoro - 24,45%

Drugi krug predsjedničkih izbora održava se 5. siječnja, a što će se tada dogoditi i tko će nam biti predsjednik/ca sljedećih pet godina... vidjet ćemo.

Hrvati su pokazali tri stvari u izbornoj nedjelji - žele da promjene napravi netko drugi, ne žele Kolindu još pet godina na Pantovčaku i, još jednom, ne smatraju da sadašnja garnitura političara može učiniti njihov život boljim.

Izlaznost na izbore govori sve o današnjim političarima - čak 48,80 posto birača nije izašlo na izbore, što ukazuje na rezigniranost biračkog tijela koje ne samo da nije neodlučno, nego im se jednostavno gadi izaći na izbore i zaokružiti bilo koje ime. 

Ovi koji su izašli su se očekivano podijelili u dvije kategorije - one koji glasaju za svoje kandidate i one koji glasaju protiv, pa je tako Dario Juričan ostvario apsolutno fantastičan rezultat od 4,61% glasova iliti 87.882 glasa za svoju zajebantsku kampanju kojom, zapravo, samo želi napraviti još jedan sjajan dokumentarac i poslati Milana Bandića u Remetinec.

Kolinda Grabar Kitarović može pakirati kofere - birači su joj dali otkaz, provela je 5 godina radeći usrdno na podjelama unutar Hrvatske i očito je da su za nju glasali samo uhljebljeni HDZovci i njihova šira obitelj. Ostatak biračkog tijela ne vidi u njoj ništa drugo osim osobe koja njih i ovu državu sramoti po svijetu....

Drugi krug je bitka za Plenkovićeve unutarstranačke izbore, a u konačnici i parlamentarne, jer ako Milanović nekim čudom dobije drugi krug (HDZ je naštimao datume tako da se osigura da se to ne dogodi), Plenković mora pod hitno pronaći posao u nekoj zemlji koja nema ugovor o izručenju s Hrvatskom, jer mu zbog Borga i Agrokora ne gine Lepoglava.

Stoga, spremite kokice - slijedi nam dva tjedna zabave do drugog kruga....

23.12.2019. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh