« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
BITKA ZA ISTRU

Milanović tvrdi da Jakovčić nije fer

Bitka za Istru između IDS-a i SDP-a je tek počela, a već se udara ispod pojasa

Paljba između Milanovića i Jakovčića je tek počela
Paljba između Milanovića i Jakovčića je tek počela (Arhiva)
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

Ivan Jakovčić

,

Damir Kajin

,

IDS

,

istarski župan

Rat IDS-a i SDP-a za Istru bit će dug i iscrpljujuć, barem kako stvari sada stoje, no na žalost HDZ-a, nitko treći tamo nema nikakve šanse profitirati iz sukoba, mogao bi biti sukus paljbe koju čitamo zadnjih dana.

Ivan Jakovčić danas je napao Milanovića rekavši da se prema Istri ponaša kao Franjo Tuđman, no sve što je Milanović zapravo napravio jest da je raspustio istarski ogranak SDP-a koji se u praksi ponašao kao produžena ruka IDS-a.

Milanović je, za sada pristojno, uzvratio da se Jakovčić ne ponaša fer, izjavivši da su mu previranja u IDS-u iznenađenje, ali da neće dozvoliti da se Istra zagađuje i da ga se vuče za nos s Plominom.

Može li Jakovčić voditi rat na dvije fronte, pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti na lokalnim izborima, jer netrpeljivost između Nine Jakovčića i Damira Kajina dosegla je usijanje, pa Kajin ne demantira vijesti da će se kandidirati za istarskog župana u dogovoru sa SDP-om.

Kako je Jakovčić uvjerljivo najdugovječniji predsjednik neke parlamentarne stranke koji je iz IDS-a istjerao sve koji su mu se suprotstavljali, od Paulette preko Delbianca do nekih mlađih naivnih kolega, Damir Kajin mora imati jako zaleđe kad je krenuo u javni obračun s njim.

SDP istovremeno mora gasiti vatru u Zagrebu, gdje neopravdano i bez utemeljenja bahati HNS prijeti kandidaturom Vesne Pusić za gradonačelnicu, vjerojatno pokušavajući uglaviti predizbornu koaliciju i podjelu sinekura za one HNS-ovce koje nisu uspjeli uhljebiti na državnoj razini.

Samo kao podsjetnik - Vesna Pusić se već kandidirala za gradonačelnicu i dobila je smiješnih 8 posto glasova, što bi sada teško ponovila. 

Sve u svemu, očekuje se rebalans proračuna koji treba pažljivo promotriti, bez ovakvih dimnih zavjesa ...

12.11.2012. 04:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh