« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
klasa optimist

Milanović tvrdi da će biti premijer

Prvi čovjek SDP-a smatra da je došlo vrijeme za prijevremene izbore i odlazak HDZ-a s vlasti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

prijevremeni izbori

Zoran Milanović, prvi čovjek najjače hrvatske oporbene stranke smatra da se vladajuća koalicija na čelu s HDZ-om raspada, te da je vrijeme da na vlast dođe SDP. U intrevjuu za tjednik Globus prvi je put otvoreno progovorio i o svojim premijerskim ambicijama:

- Bit ću premijer ukoliko 'kastavska skupina' osvoji vlast na izborima. SDP je inicirao okupljanje i najveća je stranka te ne bježimo od odgovornosti.

Milanović smatra da u HDZ-u više ne uspijevaju zataškati sve afere te one poput vulkana izlaze na površinu. Otkrivanje afera ipak ne pripisuje isključivo premijerki Jadranki Kosor već padu HDZ-a.

Dodaje i da su nesposobnost Vlade i tvrdoća, neprincipijelnost i ucjene Slovenije glavni razlozi odgađanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju.Čelnik SDP-a misli da je došlo vrijeme za prijevremene parlamentarne izbore:

- Zar ionako sve ne stoji? Korumpirana će vlast uvijek imati izgovor zašto nije vrijeme za njihov odlazak s vlasti - kaže Milanović za Globus.

Iako se u medijima često spominju frakcije u SDP-u, te samovolja Milana Bandića i njegova moguća kandidatura za predsjednika države, Milanović odgovara:

- Neće nam nimalo škoditi ukoliko se Bandić kandidira za predsjednika jer će pobjedu odnijeti Ivo Josipović i to s velikom prednošću u prvom krugu.

21.10.2009. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh