« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PRAVA BRANITELJA

Milanović protiv novih ustavnih promjena

Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak, kaže šef SDP-a o ustavnim promjenama zbog branitelja

Milanović
Milanović (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Zoran Milanović

,

branitelji

,

ustavne promjene

Zoran Milanović smatra da je prijedlog da se Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji podigne na razinu ustavnog zakona neozbiljan, prenosi Hina.

"Jamčimo svim braniteljima pošten i afirmativan odnos. Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak. Što ćemo s nezaposlenima, ribarima, poljoprivrednicima, onima koji rade, a ne primaju plaću? Hoće li to sve biti ustavni zakoni? Ovo je neozbiljan prijedlog", izjavio je Milanović, komentirajući vladinu odluku o pristupanju promjeni Ustava kako bi se zakon o pravima hrvatskih branitelja podigao na razinu ustavnog zakona.

Hrvatska vlada danas je prihvatila odluku o pristupanju promjeni Ustava Republike Hrvatske, a tom bi se promjenom utvrdilo da se zaštita branitelja uređuje ustavnim zakonom, koji je organski zakon i u Saboru se donosi i mijenja dvotrećinskom većinom. Tako bi se Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji podigao na razinu ustavnog zakona.

21.04.2011. 20:30:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh