« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NIŠTA OD POTPORE

Milanović: Ovo je rekonstrukcija HDZ-a, a ne vlade

Ovo je pokušaj rekonstrukcije HDZ-a, a ne vlade, ocijenio je Zoran Milanović, iznoseći u Saboru stav Kluba SDP-a o predloženim promjenama u vladi

Milanović smatra da su izbori jedino rješenje
Milanović smatra da su izbori jedino rješenje (Cropix)
Više o

Vlada

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

smjena ministara

Milanović smatra da nikakva rekonstrukcija vlade neće izvući Hrvatsku iz krize, već samo izbori, smatraju i ostali oporbeni klubovi, najavivši da će uskratiti potporu novim ministrima i potpredsjednicima vlade. "Premijerka je izjavila da su novi ljudi svježa krv. U redu, možda jesu, ali za svježu krv treba i srce koje pumpa krv kao i mozak. Vidjet ćemo da li i to postoji", poručio je Milanović. Ponovio je da je Hrvatskoj već dosta sukoba u HDZ-u, posebno uoči godine u kojoj je nužno odrediti stvarne ciljeve i odlučiti kakvu državu i gospodarstvo želimo.

Obraćajući se zastupnicima HDZ-a, Milanović je citirao odredbu iz Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, jednim od zadnjih zakona koje je donijela vlada Ivice Račana te poručio da su pravne osobe i političke stranke, koje nose velik teret moralne, političke, ali i kaznene odgovornosti.

"Podsjećam HDZ da nas ovaj zakon sve obvezuje i jedan je od graničnika u postupanju prema javnosti i svaki dan može doći na naplatu. Oni koji su dužni provoditi zakona neka ga provode ili neka ne rade ništa", istaknuo je Milanović, čestitajući Novu godinu svim zastupnicima.

Damir Kajin (IDS) slaže se s Milanovićem da je riječ o rekonstrukciji HDZ-a, a ne vlade, ocijenivši i da se HDZ želi spasiti kroz promjene u vladi. "Ova rekonstrukcija je naprosto bacanje prašine u oči. Nakon što je HDZ u zadnjih sedam godina zamrznuo ovu zemlju, sada bi nas još i osvježio", poručio je, ističući kako je teško očekivati da će se Hrvatska od "krađa i bahatosti HDZ-a" oporaviti u idućih sedam godina. (hina/metro-portal)


29.12.2010. 14:29:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh