« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Milanović ostao bez Odbora za EU, šefica Vesna Pusić

HDZ  je presudio SDP-u i HNS-u koji se nisu mogli dogovoriti
HDZ je presudio SDP-u i HNS-u koji se nisu mogli dogovoriti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

HNS

,

SDP

,

Odbor za EU

Budući da se SDP i HNS nisu mogli dogovoriti oko podjele potpredsjedničkih mjesta u Saboru i mjesta predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom, jučer im je presudio HDZ.

Prilikom glasovanja u Saboru, HDZ je podržao SDP-ove kandidate Željku Antunović i Nevena Mimicu za potpredsjednike Sabora, ali je kod glasovanja za čelnika Odbora za EU povjerenje dao Vesni Pusić.

- Inzistiranje SDP-a na svim funkcijama nije bilo pametno. Da sam prethodno bila izabrana za potpredsjednicu Sabora, bila bih se povukla - rekla je Vesna Pusić.
 Zoran Milanović smatra pak da je cijeli izbor bio izrežiran.

PDVPremijer Ivo Sanader izjavio je na aktualnom satu da će Vlada u ovom mandatu razmotriti mogućnost korekcija stope PDV-a, pa i na hranu.   

- Scenarij je jasan, režija je jasna, a posljedice dalekosežne. Ovim Nacionalni odbor gubi simbolično značenje i  politički smisao - kazao je u obraćanju zastupnicima Zoran Milanović.
Na saborskim hodnicima neslužbeno se moglo čuti kako je Milanović sam sebi zabio autogol jer nije na vrijeme povukao jednog od kandidata za potpredsjednika Sabora. (ANC) 

21.02.2008. 01:34:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh