« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SAMO HDZ NE ŽELI IZBORE

Milanović: Ne ignoriramo prosvjede, ali ih i ne svojatamo

SDP ne postavlja ultimatume, podupire put Hrvatske u EU i želi da se izbori održe što prije

Milanović
Milanović (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Zoran Milanović

,

prosvjedi

Nema rezultata od jučerašnjih razgovora predsjednika države sa čelnicima politčkih stranka, ustvrdio je Zoran Milanović, prenosi Hina.

"Predsjednik Josipović konzultacije je sazvao u najboljoj namjeri. Nažalost, rezultata sastanka nema, ali sada su nam neke stvari jasnije. Dakle, izgleda da su gotovo svi za redovite izbore, ali u što skorijem razumnom roku. Izgleda da je u tome jedna stranka izolirana. Mislim da većina razmišlja razumno i u hrvatskom interesu, a neki malo više u svom interesu", rekao je Milanović, nakon izvještajno-tematske konvencije koprivničko-križevačkog SDP-a u Koprivnici.

Na novinarsko upit je li se predsjednik Josipović svrstao na nečiju stranu, ne samo činjenicom da je sazvao konzultacije, nego i izjavama o terminu izbora, budući da se "pokazalo kako razmišlja slično kao i SDP", Milanović je kazao kao to nije tako.

"Od predsjednika se očekuje da ima stav. SDP vodi svoju politiku, a predsjednik je samostalan u svom radu te mislimo da je bio vrlo korektan prema svima pa i prema HDZ-u", ustvrdio je.

Izbori prije referenduma

Na upit što ako izbori neće biti raspisani do kraja godine, Milanović je ustvrdio kako to neće biti dobro, tim više što su građani nezadovoljni.

"U većini hrvatske javnosti, a čini mi se i unutar političkog spektra, prevladava mišljenje da bi izbori trebali biti održani što skorije, ali svakako prije referenduma", ponovio je Milanović, rekavši da SDP "nije inzistirao na izborima istog trena".

Ta je odluka dana vladajućoj koaliciji, koja o tome svojom postojećom većinom donosi odluku. Vladajućima dajemo prostora da svojom odlukom donesu razumno rješenje, poručio je, dodavši da ne ucjenjuju niti postavljaju ultimatume.

"Mi zaista ne ucjenjujemo, mi zaista ne postavljamo ultimatume, a na kraju krajeva nismo ni u poziciji da to činimo, čak i kada bi smo to htjeli. Mi itekako podupiremo hrvatski put u Europu", rekao je ne želeći komentirati "premijerkino ignoriranje aktualnih prosvjeda". Tek je dometnuo kako ih SDP ne ignorira, ali ih i ne svojata.

12.03.2011. 18:07:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh