« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
PRAVO GLASA

Milanović inzistira na ustavnim promjenama

SDP pokazuje fleksibilnost, zrelost i strpljenje, a sada je red na drugoj stranci, rekao je Milanović

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix)
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

ustavne promjene

,

pravo glasa

Predsjednik SDP Zoran Milanović je obraćajući se nazočnima na stranačkoj izbornoj konvenciji splitsko-dalmatinske županijske organizacije u Splitu istaknuo kako je SDP čvrst u stajalištu da se ustavnim promjenama za hrvatske državljane izvan Hrvatske omogući glasovanje samo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

"Nudimo da se glasuje ondje gdje je hrvatska država izvan RH, bilo to u Novom Zelandu, BiH, Njemačkoj ili Kanadi. Nudeći to mi pravimo veliki pomak od svojeg početnog stava da se ono potpuno ukine", kazao je Milanović tumačeći SDP-ovo stajalište.

"SDP pokazuje fleksibilnost, zrelost i strpljenje, a sada je red na drugoj stranci da pokaže 10 posto od toga", rekao je Milanović.

Ocijenio je kako rješenje o glasovanju hrvatskih državljana izvan Hrvatske koje nudi SDP "neće biti idealno, ali će nam omogućiti da sljedeći 10 godina s onima s kojima ne mislimo isto normalno razgovaramo".

Ponovio je ocjenu kako je vladin program gospodarskih mjera izlaska iz krize "popis dobrih želja", protiv kojega, dodao je, nema ništa protiv, ali ima protiv načina, odnosno vremena u kojem se nudi jer je taj popis želja.

Predsjednik SDP-a se zauzeo za "povratak korijenima SDP" spomenuvši pri tomu 1989. godinu kad je prvi predsjednik SDP Ivica Račan izabran "tako da su glasovali svi članovi tadašnje partije". "Ja nisam bio član te partije, oni pošteniji koji su bili ostali su ovdje, a oni manje pošteni pronašli su sebi drugu stranku, njih je većina", kazao je Milanović.

Kazao je kako je u razgovoru sa Sinjanima rekao da oni sami ubuduće moraju riješiti problem rodilišta koje je zatvoreno odlukom Ministarstva zdravstva, tako što će pronaći načina za njegovo financiranje. Pri tomu se Milanović zauzeo za veće ovlasti jedinica lokalne samouprave koje bi raspolagale s više sredstava za rješavanje poteškoće poput rodilišta u Sinju.(hina/metro-portal)

15.05.2010. 16:36:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh