« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
ZAJEDNIČKA KRITIKA

Milanović i Čačić o novom zaduženju države

Umijesto pravih antirecesijskih mjera Vlada je ušla u najveće zaduživanje do sada s nedopustivom kamatom i to proglasila uspjehom.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Vlada

,

Zoran Milanović

,

HNS

,

SDP

,

Radimir Čačić

,

zaduženje

,

antirecesijske mjere

,

euroobveznice

Predsjednici SDP-a i HNS-a Zoran Milanović i Radimir Čačić kritizirali su danas u Velikoj Gorici posljednji potez Vlade Republike Hrvatske - dosad najveće zaduženje Hrvatske od 750 milijuna eura dobivenih prodajom državnih obveznica.

Milanović drži kako je nedopustivo to što vlada takav potez proglašava uspjehom "u situaciji kada je došlo do daljnjega pada kreditnog rejtinga zemlje i sve veće unutarnje nelikvidnosti" te ističe da je Hrvatskoj nužno veliko pospremanje.

Čačić pak ocjenjuje da je vlada, umjesto glavne proturecesijske mjere koju je najavljivala, na kraju izišla s novim zaduženjem uz nedopustivu kamatu od 6,5 posto.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila izdati državne euroobveznice od 750 milijuna eura po cijeni od 99,675 posto nominalnog iznosa uz nepromjenljivu kamatnu stopu od 6,5 posto na godinu. Obveznice će biti uvrštene na luksemburškoj burzi. (hina/metro-portal)

29.05.2009. 16:29:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh