« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
samo mijena vječna jest

Mijenja se zakon o pušenju!

Milinović je najavo određene izmjene u zakonu, ali tvrdi da one neće bit na uštrb nepušača

Fotografija vijesti
Više o

zabrana pušenja

,

Darko Milinović

,

Zakon o zabrani pušenja

,

zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

,

zakon o pušenju

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović najavio je u sinoćnjem trećem Dnevniku Hrvatske televizije (HTV) da će uskoro doći do određenih izmjena Zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima istaknuvši da to neće biti na uštrb nepušača.

Ministar Milinović nije precizirao kada će doći do spomenutih zakonskih izmjena. Istaknuo je da će se pri tomu voditi računa o zdravlju ljudi, ali i da će se pokušati pomoći ugostiteljima da lakše prebrode krizu.

Osvrnuo se i na tvrdnje Socijaldemokratske stranke (SDP) da se u Hrvatskoj više nema medicinski potpomognute oplodnje te da parovi zbog toga trebaju ići u inozemstvo, ustvrdivši da je "riječ o jednoj vrlo opasnoj laži".

Spomenuo je da su SDP-ove tvrdnje to demantirali i profesor Velimir Šimunić, pročelnik Zavoda za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Petrove bolnice te ravnatelji KBC Rijeka te zagrebačkih bolnica Petrove i Svetoga Duha gdje je, dodao je, ovoga kolovoza bilo i više medicinskih oplodnji nego u isto vrijeme prošlih godina.

Opetovavši da se u Hrvatskoj obavlja medicinska oplodnja, osvrnuo se i na prava na umjetnu oplodnju parova koji žive u izvanbračnim zajednicama rekavši da je njihovo pravo regulirano amandmanom. Podsjetio i na riječi premijerke Jadranke Kosor da nema nedodirljivih zakona.

27.08.2009. 09:55:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh