« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IVO JE SVE NAREDIO

Mihanović: Sanader je tražio da sklopimo posao s Fimi-Medijom

Zbog tajnosti USKOK-ova postupka, Mihanović nije smio iznositi previše detalja o sugestijama bivšeg premijera koje je 2007. dobilo dvadesetak osoba iz državnih tvrtki

(Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

carinska uprava

,

Mladen Barišić

,

Nevenka Jurak

,

Damir Mihanović

,

Fimi media

Damir Mihanović, aktualni član Uprave Croatia osiguranja, ne tako davno postao je krunski svjedok USKOK-a u istrazi oko slučaja davanja poslova tvrtki Fimi-Media, inače u vlasništvu Nevenke Jurak, bliske prijateljice Mladena Barišića, šefa Carinske uprave.

Dajući intervju za HTV, Mihanović je potvrdio da je prisustvovao sastanku 20-ak osoba iz državnih tvrtki koji se 2007. održao u Banskim dvorima i to na inicijativu tadašnjeg premijera Ive Sanadera. Nakon toga održan je još jedan sastanak u Carinskoj upravi.

Nažalost, zbog tajnosti USKOK-ova postupka Mihanović nije smio iznositi detalje pa tako nije poznato tko je sve bio na sastancima. Nije poznato ni je li šef Carinske uprave Mladen Barišić bio u Banskim dvorima 2007. Nedugo nakon navedenih sastanaka zaključen je ugovor s tvrtkom Fima-Media. Mihanović tvrdi da je on jedini odbio Sanaderove preporuke da se marketinški proračun svih tvrtki usmjeri na navedenu tvrtku u vlasništvu Nevenke Jurak i da je njegova ideja bila da se raspiše javni natječaj.

"Od četiri javna natječaja tvrtka Fima-Media dobila je samo jedan natječaj, i to onaj koji se odnosio na zakup oglašivačkog prostora na javnoj i komercijalnim televizijama", rekao je Mihanović

Napomenuo je da su razlozi dodijele poslova državnih tvrtki Fimi-Mediji dublji od pukog izvlačenja novca iz javnih poduzeća. Navodno je združeni novac svih tvrtki koji se za razne marketinške poslove isplaćivao Fimi-Mediji služio vladajućima za ucjenjivanje medija.

Mihanović se za javni istup odlučio zbog prijetnji koje su upućene njemu, ali i nekim njegovim kolegama te je poručio da ga one nisu ni najmanje pokolebale. No, nije otkrio tko mu točno prijeti.

"Nažalost, i neki moje kolege su primali prijetnje. Sve sam prijavio policiji. Ne mogu spekulirati tko mi je prijetio, ali nadam se se da će policija sve riješiti. No, onima koji mi prijete mogu poručiti samo to da me nisu uspjeli uplašiti. Nisu me pokolebali", rekao je Mihanović na HTV-u.

30.01.2010. 23:05:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh