« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
DA?

Michael Rogers bit će novi direktor NSA

Američki predsjednik Barack Obama priprema se imenovati viceadmirala Michaela Rogersa direktorom NSA

NSA dobiva novog direktora
NSA dobiva novog direktora (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

NSA

,

Keith Alexander

,

Michael Rogers

Washington Post objavio je vijest o imenovanju viceadmirala Michaela Rogersa novim direktorom NSA, a Bijela kuća nije željela komentirati te informacije. Kako piše ugledni dnevni list, Barack Obama je prošli tjedan primio viceadmirala i priopćio mu svoju odluku da je upravo on osoba koja će zamijeniti generala Keitha Alexandera na mjestu direktora NSA kad ovaj ode u mirovinu u užujku, nakon devet godina na direktorskom mjestu.

Viceadmiral Michael Rogers trenutno je šef Cyber zapovjedništva, tijela kojem je posao štititi vojne mreže od informatičkih napada i vođenje informatičkih napada. Tvrdi se da će Rogers zadržati i tu dužnost kad postane direktor NSA.

Washingtonski analitičari vjeruju da je Rogers prikladna osoba za posao jer ima dovoljno političkog iskustva za vođenje obavještajne službe kakva je NSA, koja je trenutno pod povećalom javnosti zbog svih otkrića Edwarda Snowdena. 

Upravo su Snowdenovi dokumenti objavljeni u svjetskim medijima potakli Obamu na najave reforme NSA s ciljem kvalitetnijeg nadzora njihovih aktivnosti. 

28.01.2014. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh