« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ŠTO ĆE ODLUČITI?

Micanje Hloverke: Sad ili nikad!

U tijeku je sjednica programskog vijeća HRT-a na kojoj će se odlučivati o sudbini mnogima omražene urednice Informativnog programa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/CROPIX)
Više o

HRT

,

Hloverka Novak Srzić

,

Ankica Lepej

,

Ana Jelinić

,

Darko Petričić

,

Dossier HR

,

prisavlje

U utorak ujutro nekoliko je prosvjednika na Prisavlju pred zgradom Hrvatske radiotelevizije iskazalo svoje nezadovoljstvom urednicom Informativnog programa Hloverkom Novak-Srzić.

Među njima su bili i Ankica Lepej (zviždačica koja je dobila veliku medijsku pozornost, nekadašnja zaposlenica Zagrebačke banke koja je 1998. godine otkrila kako je Ankica Tuđman oročila 239.000 tadašnjih njemačkih maraka, a da njezin suprug Franjo, tadašnji hrvatski predsjednik, nije taj novac naveo u svojoj imovinskoj kartici) te politolog Darko Petričić.

Podsjetimo, zbog Petričićeva gostovanja u emisiji Dossier.hr smijenjena je urednica Ana Jelinić što je izazvalo buru reakcija i u HRT-u i u javnosti. Pred zgradom je postavljeno vozilo s natpisima 'Posljednji pozdrav kraljici Hlo', 'Oslobodite nas Hloverkine cenzure i laži' i 'Hloverka, go home'.

Inače, u tijeku je sjednica programskog vijeća HRT-a na kojoj će se odlučivati o sudbini omražene urednice Hloverke Novak-Srzić. Svakog trenutka se očekuje objava o tome je li ona ostaje na mjestu urednice Informativnog programa ili će  biti razriješena s te funkcije.

19.01.2010. 12:29:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh