« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NOBELOVKA

Mianmarska oporbena čelnica vjeruje u povratak demokracije

"Ako ćemo zajedno raditi, mislim vlada Mianmara, oporba, naši prijatelji Sjedinjene Države i cijeli svijet, više neće biti povratka s puta demokracije" rekla je Aung San Suu Kyi

Fotografija vijesti
Više o

Hillary Clinton

,

Aung San Suu Kyi

,

Mianmar

Tijekom posjeta američke državne tajnice toj zemlji, čelnica oporbe Mianmara, Aung San Suu Kyi, rekla je kako vjeruje da je njezina zemlja ipak na putu prema demokraciji, prenosi Hina.

"Ako ćemo zajedno raditi, mislim vlada Mianmara, oporba, naši prijatelji Sjedinjene Države i cijeli svijet, više neće biti povratka s puta demokracije", rekla je novinarima nakon razgovora s Hillary Clinton.

"Režim još mora napredovati", dodala je.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir je govorila trećeg i posljednjeg dana boravka državne tajnice Clinton u Mianmaru, prvog posjeta nekog američkog šefa diplomacije toj zemlji u više od 50 godina.

Suu Kyi je rekla da se radi o "povijesnom trenutku" za dvije zemlje, jer se nadaju da će zahvaljujući tom susretu moći obnoviti prijateljske odnose koji povezuju dvije zemlje od neovisnosti.

Clinton je mianmarskoj oporbenoj čelnici predala pismo predsjednika Baracka Obame u kojem on jamči podršku SAD-a i informirala je o razgovorima što ih je vodila s predstavnicima državne vlasti u Najpidavu, izrazivši oprezan optimizam.

02.12.2011. 09:27:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh