« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
IMA SE

Messi u 2011. zaradio vrtoglavih 33 milijuna eura

Messi od plaće u Barceloni u jednoj godini uzme 10.5 milijuna eura, od bonusa i nagrada zaradi 1.5 milijuna eura, a najviše se okoristi od snimanja reklama i sponzorskih ugovora

Fotografija vijesti
Više o

David Beckham

,

Cristiano Ronaldo

,

Lionel Messi

Unatoč tomu što svijet nogometa već nekoliko godina itekako osjeća posljedice gospodarske krize, čini se kako klubovi ne štede novac kad su zarade vrhunskih nogometaša u pitanju, prenosi Hina. Tako je primjerice jedan od najboljih nogometaša današnjice, genijalni Argentinac Lionel Messi, prošle godine zaradio vrtoglavih 33 milijuna eura.

Messi od plaće u Barceloni u jednoj godini uzme 10.5 milijuna eura ili 875.000 mjesečno, od bonusa i nagrada zaradi 1.5 milijuna eura, a najviše se okoristi od marketinga, snimanja reklama i sponzorskih ugovora - čak 21 milijun eura.

Na drugom mjestu najbogatijih nogometaša je igrač LA Galaxya veteran David Beckham koji godišnje zaradi 31.5 milijuna eura. Beckhamova plaća u klubu iznosi 4.8 milijuna eura, ali zato od marketinga, reklama i sponzorskih ugovora ugovora dobije više od Messija - 26 milijuna eura.

Portugalac Cristiano Ronaldo (Real Madrid) ima prihod od 29.2 milijuna eura, veću plaću od Messia (13 milijuna), milijun eura od nagrada, a od marketinga i sponzorskih ugovora 15.5 milijuna.

19.03.2012. 21:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh