« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Mesić: 'Očekujem da je ova pobjeda početak novog poglavlja SAD-a'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Svoger, Cropix )
Više o

SAD

,

Stjepan Mesić

,

američki predsjednički izbori

,

pobjeda Obame

,

novi američki predsjednik

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku pobjedniku na predsjedničkim izborima u SAD-u Baracku Obami, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

"U ime građana Republike Hrvatske i svoje osobno najsrdačnije čestitam na uvjerljivoj pobjedi na predsjedničkim izborima", stoji u poruci.

"Uvjeren sam da će vaš dolazak na dužnost predsjednika Sjedinjenih Država označiti početak novoga poglavlja ne samo u životima mnogih vaših sugrađana, nego i u odnosu SAD prema svijetu, ali i svijeta prema SAD", poručio je predsjednik Mesić.

"Svojim istupanjima u predizbornoj kampanji pokazali ste da razumijete probleme suvremenoga svijeta i da ste spremni suočiti se s njegovim izazovima, da imate jasnu viziju ne samo razvoja Sjedinjenih Država, nego i uloge vaše zemlje na međunarodnoj sceni.

Kao mala europska zemlja koja ide putem uključivanja u euroatlantske integracije, ali koja je odlučna zastupati svoje interese ne samo u njima, nego ostvarivati te interese i u odnosima na svim državama koje prihvaćaju njihovo građenje na osnovama pune ravnopravnosti, Hrvatska pozdravlja vašu pobjedu", navodi se u poruci.

"Očekujem da će se u vašemu mandatu hrvatsko-američki odnosi nastaviti razvijati i jačati, kao i da ćete u sklopu globalnoga koncepta američke vanjske politike dužnu pozornost pokloniti i regiji u kojoj smo smješteni i koja je još uvijek opterećena posljedicama ratova u kojima se raspala jugoslavenska federacija - jugoistočnoj Europi.

Želeći vam uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti što ćete je uskoro preuzeti, izražavam nadu u mogućnost našega što skorijega susreta - bilo u Hrvatskoj, bilo u Sjedinjenim Državama", stoji u čestitki predsjednika Mesića. (hina/metro-portal)

05.11.2008. 09:56:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh