« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZLONAMJERNE INSINUACIJE

Mesić ljeto provodi u vlastitom aranžmanu

Mesić medijska nagađanja o mogućem korištenju državne rezidencije ma Hvaru smatra zlonamjernim dezinformacijama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Stjepan Mesić

,

energetska pića

"S obzirom na činjenicu da je odmor bivšeg predsjednika postao pitanje koje je koliko neprofesionalno, toliko i zlonamjerno politizirano, Mesić je odlučio provesti odmor u vlastitom aranžmanu, pri čemu će, svakako, trošak osiguranja pasti na teret države", stoji u priopćenju.

Ured bivšeg predsjednika je potvrdio da se Mesić svojedobno zanimao postoji li mogućnost da godišnji odmor provede u državnoj rezidenciji na Hvaru, pri čemu bi za korištenje objekta plaćao propisanu cijenu, kao što je, ističu u Uredu, to činio i u godinama kada je bio predsjednik.

Pri tome je, dodaju, bivši predsjednik imao na umu i činjenicu da osiguranje koje mu temeljem zakona pripada ne bi plaćalo nikakvu naknadu za boravak u istom objektu.

U Uredu napominju kako mogućnost da bivši predsjednik koristi državne objekte ni na koji način nije zakonski regulirana, što znači, naglašavaju, da za njezino realiziranje ne postoje nikakve zapreke.

"Bivši predsjednik Republike je uvjeren kako su glasine i dezinformacije plasirane oko njegovog odmora isključivo u funkciji dovođenja u pitanje njegovog daljeg angažmana na javnoj sceni Hrvatske, pa onima koji spomenute glasine lansiraju poručuje kako će taj angažman nastaviti jednakim intenzitetom kao i do sada, imajući pred očima ono isto čime se vodio i u deset godina svojega predsjedničkog mandata - interes Republike Hrvatske i svih njezinih građana", zaključuje se u priopćenju. (hina/metro-portal)

29.07.2010. 15:17:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh