« Spektakli
objavljeno prije 5 godina
MA DA?

Meryl Streep štiti ime - žigom!

U svojoj karijeri dugog 40 godina u kazalištu, na filmu i televiziji, Streep je stekla tri Oskara, tri Emmyja i šest nagrada Golden Globe

Kasno se sjetila...
Kasno se sjetila... (Arhiva)
Više o

Meryl Streep

,

zaštita imena

Meryl Streep, najslavnija glumica svoje generacije, podnijela je pri Američkom uredu za patente zahtjev za zaštitom svojeg imena.

U zahtjevu podnesenom 22. siječnja traži se zaštita imena Meryl Streep za "uporabu u industriji zabave", filmovima, održavanju javnih govora i autograma.

U svojoj karijeri dugog 40 godina u kazalištu, na filmu i televiziji, Streep je stekla tri Oskara, tri Emmyja i šest nagrada Golden Globe, a prošli tjedan potukla je vlastiti rekord jer je  21. put nominirana za Oskara za ulogu u filmu "Novine" (The Post).

Nije jasno zbog čega je šezdesetosmogodišnja glumica odlučila tek sada trgovačkim žigom zaštiti svoje ime, piše Reuters i dodaje da njezin odvjetnik nije bio dostupan za komentar.

Mnoge poznate ličnosti odlučuju se žigom zaštititi svoje ime ili neku poznatu rečenicu rad zaštite svog intelektualnog vlasništva kao bi spriječili druge ljude da se neovlašteno njima koriste te zarađuju prodajom proizvoda s njihovim imenom.

Iz Ureda za patente doznaje se da je zadnjih deset godina Taylor Swift podnijela 60 zahtjeva za zaštitu prava intelektualnog vlasništva,  među kojima su stihovi pjesama "This Sick Beat", i "Nice to meet you. Where you been?" za korištenje u proizvodnji odjeće, pribora za njegu kose i bilježnica.

31.01.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh