« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ODAVANJE POČASTI

Merlinka postala zaštitno lice Canneskog filmskog festivala

Na posteru festivala, koji ove godine slavi 65. rođendan, nalazi se velika crno bijela fotografija Marlyn Monroe koja izazovno puše u svijećicu ispred velikih slova "Cannes 65"

Fotografija vijesti
Više o

Cannes

,

Marilyn Monroe

,

filmski festival cannes

Hollywoodska legenda Marilyn Monroe izabrana je za zaštitno lice ovogodišnjeg Canneskog filmskog festivala koji se održava u svibnju, 50 godina nakon smrti slavne glumice, objavili su u utorak organizatori, javlja Hina.

Na posteru festivala, koji ove godine slavi 65. rođendan, nalazi se velika crno bijela fotografija Marlyn Monroe koja izazovno puše u svijećicu ispred velikih slova "Cannes 65". Monroe je umrla u Los Angelesu 1962. u dobi od 36 godina.

Festival će tako odati počast Marilyn Monroe kao filmskoj ikoni čiji su filmovi poput "Neki to vole vruće" potaknuli imaginaciju milijuna zaljubljenika u filmsku umjetnost.

"Festival je hram glamura, a Marilyn je njegova savršena inkarnacija. Njihovo spajanje simbolizira ideal jednostavnosti i elegancije", rekli su organizatori.

Canneskim žirijem će predsjedati proslavljeni talijanski glumac i redatelj Nanni Moretti. Festival se održava od 16. do 27. svibnja.

29.02.2012. 07:46:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh