« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
EH, DA ...

Merkel protiv otpisa duga Grčkoj

Njemačka kancelarka Angela Merkel podržala je u nedjelju ublažavanje grčkog duga zbog bojazni da je on neodrživ, ali se protivi njegovu otpisu

Odlučno NE otpisu duga
Odlučno NE otpisu duga (Arhiva)
Više o

Angela Merkel

,

Grčka

,

grčki dug

Angela Merkel je u intervjuu za ZDF kazala da postoji 'manevarski prostor' kad je riječ o kamatama i rokovima dospijeća grčkih kredita. Odbacila je, međutim, pozive da se dio grčkog duga otpiše.

Također je kazala da očekuje kako će u programu pomoći Grčkoj sudjelovati i Međunarodni monetarni fond (MMF). Naglasila je da je sigurna kako će čelnica MMF-a Christine Legarde osigurati sudjelovanje fonda ako se ispune uvjeti grčke mirovinske reforme i ublažavanja duga.

'Gđa. Legarde, čelnica MMF-a, jasno je rekla da će, ako se ti uvjeti ispune, predložiti upravnom odboru MMF-a da MMF sudjeluje u programu od listopada. Ne sumnjam da će se ostvariti ono što je kazala gđa. Legarde', rekla je Merkel.

Eurozona je u petak odobrila treći program pomoći Grčkoj vrijedan 86 milijarda eura. Bundestag će o tom programu glasovati u srijedu. Program obvezuje Grčku na nove dalekosežne reforme.

Dio njemačkih zastupnika izrazio je skepsu prema novom programu pomoći za Grčku, osobito ako u njemu ne bi sudjelovao MMF.

17.08.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh