« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
STAV PREDSJEDNIKA

Medvedev upozorava Zapad na proturaketni štit u Europi

Dmitrij Medvedev je izjavio kako Zapad mora dati pisanu potvrdu kako proturaketna obrana u Europi nije usmjerena protiv ruskih nuklearnih snaga

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

proturaketni štit

,

Europa

,

nuklearno oružje

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak je izjavio da zapadnim zemljama ističe vrijeme da iznese nove prijedloge kako bi osigurale ruski pristanak za proturaketni štit u Europi, javlja Hina.

Medvedev, kojega će Putin naslijediti u svibnju, je rekao da Moskvu nisu uvjerili argumenti NATO-a da je planirana proturaketna obrana u Europi usmjerena protiv raketnih napada iz zemalja poput Irana.

"Imamo vremena za dogovor no ono istječe, i mislim da bi bilo na našu obostranu korist postići obostrano prihvatljive sporazume", rekao je Medvedev na konferenciji o sigurnosti u Moskvi.

"Glavno je da moramo čuti jednostavnu stvar, čuti je i dobiti potvrdu: 'Poštovani prijatelji iz Rusije, naša proturaketna obrana nije usmjerena protiv protiv ruskih nuklearnih snaga'. To mora biti potvrđeno, ne na prijateljskom čavrljanju uz šalicu čaja ili čašu vina nego u dokumentu", rekao je Medvedev.

U govoru uoči razgovora s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom idućeg tjedna, Medvedev je iznio pesimističnu ocjenu stanja globalne sigurnosti i međunarodnih odnosa na kraju svog četverogodišnjeg predsjedništva rekavši da je euro-atlantska sigurnosna zajednica koju se nadao stvoriti ostala "mit".

23.03.2012. 17:41:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh