« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POŠTO MISTRALI?

Medvedev pristao na nove sankcije Iranu

Posjet ruskog predsjednika Francuskoj obilježio je početak ekskluzivnih pregovora o kupnji vojnih brodova, a usput se spomenulo i Iran

(Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Francuska

,

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

Iran sankcije

,

vojni brod

,

Mistral

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev pristao je u ponedjeljak u Parizu, u razgovoru sa svojim domaćinom Nicolasom Sarkozyjem, na nove sankcije Iranu uz uvjet da one ne izazovu probleme za iransko stanovništvo.

"Predsjednik Medvedev mi je rekao da će pristati na sankcije, uz uvjet da ne uzrokuju humanitarnu krizu", rekao je francuski predsjednik na tiskovnoj konferenciji s Medvedevom.

Francuski predsjednik je usto izrazio zadovoljstvo zbog "veoma velike podudarnosti stajališta Rusije i Francuske o važnim pitanjima", spomenuvši Iran.

Francuzi, gorljivi pristaše uvođenja novih sankcija Iranu, koji sumnjiče da želi proizvesti atomsko oružje, nadaju se sada da mogu računati na ruski glas u UN-ovu Vijeću sigurnosti.

Medvedev je istaknuo da možebitne nove sankcije moraju biti "ciljane" i ne smiju "pogađati stanovništvo".

Sarkozy je na tiskovnoj konferenciji rekao da su Francuska i Rusija u ponedjeljak počele "ekskluzivne pregovore" o ruskoj kupnji četiriju francuskih ratnih brodova tipa Mistral.

"To će mojoj zemlji omogućiti da nabavi opremu koja joj je nedostajala i koju ćemo kupiti zahvaljujući suradnji s drugim zemljama", rekao je pak Medvedev. "Nadam se da će se ti pregovori okruniti uspjehom", dodao je, ocijenivši da je riječ o "potvrdi povjerenja" koje postoji između dviju zemalja. (hina/metro-portal)

02.03.2010. 00:13:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh