« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NOVA TERORISTIČKA POZORNICA

Medvedev odgovornost za napade traži od uprave zračne luke Domodedovo

Prema policijskim izvorima u napadu je upotrebljeno sedam kilograma eksploziva. Medvedev je dodao kako se nada da će policija i pravosuđe uskoro moći utvrditi što se dogodilo

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev (Getty Images)
Više o

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

eksplozija zračna luka

,

Domodedovo

Ruski predsjednik Dmitri Medvedev je ocijenio da uprava moskovske zračne luke Domodedovo mora odgovarati za napad u kojemu je u ponedjeljak poginulo 35 ljudi, javlja agencija Interfax. "Ono što se dogodilo jasno pokazuje da su prekršena sigurnosna pravila. Inače ne bi bilo moguće unijeti toliku količinu eksploziva" u zračnu luku, rekao je Medvedev. "Svi odgovorni, oni koji donose odluke i uprava zračne luke moraju ogovarati. To je tragedija" rekao je Medvedev.

Prema policijskim izvorima u napadu je upotrebljeno sedam kilograma eksploziva. Medvedev je dodao kako se nada da će policija i pravosuđe uskoro moći utvrditi što se dogodilo. U napadu izvedenom u ponedjeljak poslijepodne u međunarodnoj zračnoj luci poginulo je 35 ljudi, prema podacima ruskog istražnog povjerenstva koje je otvorilo istragu o "terorističkom djelu" i navelo da je riječ o samoubilačkom atentatu. Od 110 hospitaliziranih, 43 je u teškom ili kritičnom stanju, prema posljednjim podacima koje je objavilo ministarstvo zdravstva.

25.01.2011. 10:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh