« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
A KALAŠNJIKOVI?

Medvedev nezadovoljan kvalitetom ruskog oružja

Nećemo se povući s položaja koji smo s mukom stekli, poručio je Medvedev govoreći o svjetskom ugledu ruske vojne industrije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Dmitrij Medvedev

,

rusko oružje

,

vojna industrija

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev kritizirao je u ponedjeljak dinamiku modernizacije vojno-industrijskog kompleksa koja se odražava na kvalitetu oružja i šteti ugledu zemlje.

"Velika sredstva uložena su zadnjih godina u razvoj vojno-industrijskog sektora. Rezultati su zasad osrednji. Nažalost, i dalje se začepljuju rupe, a zadaće tehnološke modernizacije nisu ostvarene", rekao je ruski predsjednik po televizijskim snimkama.

Po njegovim riječima, to se odražava na kvalitetu oružja koje se isporučuje ruskoj vojsci i u inozemstvo.

"Kvaliteta vojne proizvodnje za rusku vojsku i za izvoz izaziva opravdanu zabrinutost kupaca", istaknuo je ruski ministar industrije Viktor Hristenko, kako je prenijela agencija Interax, na sjednici posvećenoj razvoju vojno-industrijskog sektora.

Godine 2008. Rusija je zabilježila rekordnu prodaju oružja od raspada Sovjetskog Saveza, u visini od 8,35 milijarda dolara, po podatcima koje je u veljači objavio ruski predsjednik.

"Nećemo se povući s položaja koji smo s mukom stekli. To bi bio udar ugledu ruskog oružja i ugledu zemlje", istaknuo je. (hina/metro-portal)

26.10.2009. 23:14:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh