« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina
BLOCKUPY

Međunarodni prosvjed protiv diktature bankstera, političara i korporacija

Prosvjed protiv privatizacije resursa - prosvjed protiv TROIKE: MMF, Europska Centralna Banka i komisije Europske Unije

Blockupy!
Blockupy! (Occupy Croatia)
Više o

prosvjed

,

HNB

,

Blockupy

U svibnju prošle godine, skupina njemačkih aktivista skupila se u bankarskoj četvrti Franfurta prosvjedujući protiv MJERA ŠTEDNJE koje je nametnula politika njemačke vlade i Troika - MMF, Europska centralna banka i EU Komisija, a koje pogoduju isključivo krupnom bankarskom i korporativnom kapitalu, koji se upravo na mjerama štednje još više bogati. Ove godine, akcija Blockupy se nastavlja, na nacionalnim, te solidarnoj međunarodnoj razini, uz dio ciljeva, koji jesu i trebaju biti opći.

U samoj Njemačkoj, prosvjednici će 31.5. i 1.6 blokirati središte Europske Centralne Banke u Frankfurtu, te druge njemačke banke i uprave korporacija, kako bi im onemogućili normalno poslovanje.

1.6. 2013. diljem Europe bit će organizirane masovne solidarne demonstracije protiv MJERA ŠTEDNJE, koje svuda sustavno osiromašuju stanovništvo i čiji najbitniji dio je PRIVATIZACIJA DRŽAVNE IMOVINE. Na mjerama štednje, umjetno izazvane krize, profitira već ionako ultrabogata manjina, koja vlada ovim svijetom, a njihovu volju provode korumpirane vlade.

Zašto je to bitno za građane RH ?

1. Nekoć naša HNB više nije naša - još od 1994. o monetarni suverenitet HNB-a je dio po dio, predavan u ruke Europske Centralne Banke, Gubitkom monetarnog suvereniteta, promijenjena je i monetarna politika, umjesto da sama stvara novac, naša država se mora neprestano zaduživati u inozemstvu, a dug ne može vratiti. Rezultat svega toga, kao i naših bankarskih pljački (kroz pretvorbu banaka) naš vanjski dug stalno raste.

Takav monetarni sustav nam je nametnut upravo od strane međunarodnih institucija protiv kojeg se prosvjeduje, provode ga sve naše vlade, a uspješno razarara čitavu našu ekonomiju.

2. Propalo i privatizirano gospodarstvo, rezultat je nakaradne liberalizacije tržišta i forsiranja uvoza na štetu domaće proizvodnje, kojeg je od nas zahtijevala i Europska Unija, suprotno smislu postojanja uređenog tržišta i njegove stvarne slobode razmjene.

3. Mjere štednje, koje provodi Vlada, sada nameće MMF - kroz preporuke našoj vladi - i one uključuju PRIVATIZACIJU preostalih državnih firmi, javnog zdravstva, vodoopskrbe, te nove poreze za pučanstvo. I to bez ikakvog osvrta na obnovu sustava stvaranja materijalnih i objektivno potrebnih potrošnih ili trajnih vrijednosti.

Radi privatizacije svih resursa i javnih dobara RH, upravo je i donesen prijedlog Zakona o strateškim inveticijama (protiv kojeg smo prosvjedovali i potpisivali peticiju) - kako bi se se sve privatiziralo po kratkom postupku -

za državu to znači znatno manje prihoda u već osiromašen proračun, za stanovništvo ogroman porast cijena, poreza i ovrha, a za buduće generacije - teško ekonomsko ropstvo u kom je nemoguće prosperirati.

Time i same države postaju privatne korporacije, u rukama bankstera i bogatih korporacija, a u njima obično stanovništvo može samo robovati.

Kod nas, kao i u većini drugih država u svijetu, namjerno je stvoren sustav u kom se država mora zaduživati dugom kojeg ne može vratiti te u kom ekonomija države mora propasti. Kad neminovno dođe do krize, onda se građanima povećavaju porezi i harači, započinju masovna otpuštanja i ovrhe, a kao krajnje "rješenje" problema se nalaže privatizacija, a očajni i neupućeni građani, pristaju na istu, ne shvaćajući - da je cijeli sustav osmišljen upravo zato kako bi se namjerno izazvala kriza i sve društveno - privatiziralo, kako bi manjina što bogatije živjela na račun rada većine pučanstva i držala ih pod kontrolom - ekonomskim porobljavanjem.

U Zagrebu će prosvjedno okupljanje početi na Trgu Francuske Republike. Nakon toga, će prosvjednici produžiti do HNB-a i Markovog trga, i usput pronijeti poruku:

Umjesto privatizacije i mjera štednje, za revitalizaciju sustava - potrebno je ;

1. Ponovno uspostaviti monetarnu suverenost RH , HNB-u vratiti ovlasti NAŠE banke.

2. Napraviti nezavisnu reviziju cjelokupnog vanjskog duga Hrvatske, od strane nezavisne međunarodne komisije: lažni i nelegitimni dug, prema međunarodnim zakonima, treba poništiti.

3. Država treba ulagati novac u gospodarske tokove, ne rasprodavati našu zajedničku imovinu. Svakako treba spriječiti donošenje Zakona o Strateškim investicijama. Umjesto "privatizirati", treba "nacionalizirati".

4. Sve one koji su pljačkali Hrvatsku u 23 godine i to posebno korupcijom, klijentelizmom i nepotizmom otuđivana društvena sredstva, izvlačena na razne načine sa raznih točaka u financijskom tijeku, a pod parolom liberalizacije tržišta, te provođenjem kriminalne privatizacije nekoć društvene imovine i sadašnjeg javnog i općeg dobra - treba procesuirati, a opljačkani novac vratiti u državnu blagajnu.

Samo uz te uvjete možemo prosperirati, sve ostalo znači propast i ekonomski genocid za većinu, a ogromni, ničim zasluženi profit za malobrojnu "elitu". To nikako ne smijemo dopustiti."

5. Uspostaviti punu transparentnost državnih i lokalnih financijskih tokova

6. Zaštititi socijalnu državu,

29.05.2013. 18:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh