« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
KULTURA

Međunarodni dan keramičara

Izložbu u Slatini su organizirali Pučko otvoreno učilište Slatina i Likovni art dizajn centar LADICA iz Zagreba, a priređuje se povodom 100 godina kinematografije u Slatini

Ljepota keramike
Ljepota keramike (Arhiva)
Više o

keramika

Obilježava se po prvu puta u Hrvatskoj otvaranjem izložbe 4. Hrvatski Triennale keramike u četvrtak 28. svibnja 2020. od 16:00 do 18:00 sati u Zavičajnom muzeju Slatina.

Izložbu u Slatini su organizirali Pučko otvoreno učilište Slatina i Likovni art dizajn centar LADICA iz Zagreba, a priređuje se povodom 100 godina kinematografije u Slatini, te 70 godina osnutka ULUPUH-a i 20 godina osnutka LADICA-e.

Zanimljivo je napomenuti kako u ovo vrijeme također pada oko 100 godina što je Hinko Juhn, inače rođen u obližnjim Našicama, kao prvi akademski školovani keramičar iz Hrvatske, započeo odgajati nove keramičare te uspješno utjecati na kolege da se ogledaju u keramici.

Radove za izložbu odabrao je međunarodni žiri od šesnaest članova iz Argentine, Hrvatske, Engleske, Indije, Italije, Slovenije i Turske. Na taj način izložena djela te sam Triennale imaju opravdanu međunarodnu relevantnost, a što se pogotovo uklapa u ovogodišnje predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske Unije.

Ivana Petan je dobitnica Zlatne plakete, Sandra Ban, Nadica Eichhorn i Tončica Jelača Marjančević su dobitnice Srebrnih plaketa, a Ljubica Lovrenčić, Ivančica Vončina, Marija Milić, Bruno Paladin, Kristina Kojan, Melita Tomas, Iva Višković, Marinko Jelača i Đurđa Medek su dobitnici Očitovanja Izvrsnosti.

25.05.2020. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh