« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SPALADIUM ARENA

Međunarodni atletski miting skakačica u vis ugošćuje 11 natjecateljica

Blanka Vlašić izjavila je da će sutrašnji miting u Splitu dočekati svježija nego što je to bilo slučaj za prethodnih godina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

skok u vis

,

atletski miting

,

Spaladium Arena

,

Svetlana Školina

,

Emma Green

,

Barbora Lalakova

,

Adonia Steryiou

,

Irina Kovalenko

,

Tatjana Mnatsakanova

,

Ebba Jugmark

,

Vikki Hubard

,

Elena Brambila

,

Ana Šimić

Na međunarodnom atletskom mitingu skakačica u vis, koji će se održati u nedjelju navečer u splitskoj Spaladium areni, sudjelovat će 11 natjecateljica, a predvodit će ih Blanka Vlašić i Ruskinja Svetlana Školina koje sa preskočenih 206 i 200 centimetara postigle i nabolje rezultate u svijetu u dosadašnjem dijelu ovogodišnje dvoranske sezone, priopćeno je službeno danas na konferenciji za novinare u splitskom hotelu Le Meridien Lav.

Menadžer mitinga Harold Edledtzberger je rekao kako će uz Vlašić i Školinu u Spaladium areni nastupiti još: Barbora Lalakova (Češka), Emma Green (Švedska), Adonia Steryiou (Grčka), Irina Kovalenko (Ukrajina), Tatjana Mnatsakanova (Rusija), Ebba Jugmark (Švedska), Vikki Hubard (Velika Britanija), Elena Brambila (Italija) i Ana Šimić (Hrvatska).

Edledtzberger je objasnio kako su od studenog prošle godine trajali pregovori s njemačkom skakačicom Ariane Friderich i njenim trenerom radi sudjelovanja na mitingu u Splitu, ali, kako je rekao, zbog priprema za predstojeće Svjetsko dvoransko prvenstvo u Dohi (20-21. ožujka) ona neće sudjelovati na splitskom mitingu.

"Nakon Torina bombardirala sam svaku svoju slabu točku i rezultat tog rada na sebi je uspjeh na Svjetskom prvenstvu Berlinu gdje sam pobijedila", Blanka Vlašić

Blanka Vlašić je rekla da će sutrašnji miting u Splitu dočekati svježija nego što je to bilo slučaj za prethodne splitske mitinge, jer je, kako je rekla, imala deset dana za odmor, trening i stabiliziranje zdravstvenog statusa nakon nedavne viroze.

Blanka je kazala da joj je prošlogodišnja zimska sezona, u kojoj je doživjela neuspjeh na Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Torinu, bila najgora u dosadašnjoj karijeri.

Kazala je kako je nakon tog neuspjeha odlučila ukloniti nedsotatke kako bi dalje napredovala. Na upit koji su to nedostaci, Blanka je kazala da su oni "osobni" i "malo kompliciranije stvari koje je teško objasniti".

Svetlana Školina je kazala kako joj je čast sudjelovati na skakačkom mitingu u Spaladium areni.

"Dupke ispunjena dvorana stvara veliki motiv", dodala je Školina koja je i sudjelovala i na prošlogodišnjem mitingu u Spaladium areni. (hina/metro-portal)

20.02.2010. 18:30:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh