« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
BLAGODAT

Med je najbolji lijek na svijetu

Ma koliko se ljudi trudili u tehnološki najnaprednijim laboratorijima, ne mogu proizvesti ništa ni približno toliko savršeno kao što je - med

Med je savršen proizvod prirode
Med je savršen proizvod prirode (Shutterstock)
Više o

med

,

antioksidansi

,

ljekovitost

,

med od kadulje

,

livadni med

,

med od kestena

Med je dar s neba, riznica zdravlja iz prirode koju niti nakon tisuća godina napretka ne možemo replicirati u sofisticiranim laboratorijima današnjice, pa da vidimo što nam to daje ovaj čudesan produkt rada marljivih pčela.

Kako su pokazala istraživanja, med je učinkovitiji od antibiotika kad treba riješiti infekcije kože i tretirati ozljede. Antibiotici djeluju samo na određene sojeve bakterija, no med će nadvladati i one bakterije koje su otporne na 13 različitih vrsta antibiotika. 

Jedna žličica meda dokazano ima više ljekovitih učinaka od dvije trećine lijekova za prehladu koje možete kupiti u ljekarni. 

Postoje različite vrste meda, pa da vidimo koja će najbolje riješiti određene tegobe.

Med od bagrema - odličan za sve bolesti krvožilnog sustava, a naročito je koristan pušačima koji bi dan trebali počinjati žlicom ovog meda

Livadni med - tamnije vrste livadnog meda i med od heljde naročito su bogati antioksidansima, a ova vrsta naročito dobro smanjuje rizike za bolesti srca i krvnih žila, dijabetes i artritis.

Med od kadulje - prava riznica antioksidansa, naročito dobre učinke ima kod bolesti dišnog sustava, sjajno djeluje protiv bronhitisa i kašlja jer pomaže pri izlučivanju sluzi. Jednako je učinkovit kod svih vrsta tegoba sa želucem.

Med od kestena - odličan za želučane tegobe, liječi gastritis i sve vrste probavnih smetnji, štiti jetru i pomaže boljoj cirkulaciji, a manje je sladak nego ostale vrste meda.

Med od lavande - jedan od najljekovitijih, sjajno djeluje na probavu, smiruje kašalj i čisti pluća, pomaže pri apsorpciji željeza i kalcija iz hrane

Preporučena dnevna količina meda za odraslu osobu je između 60 i 100 grama, raspoređenu u tri dijela (ujutro, tijekom dana i prije spavanja).

Preporučena dnevna količina meda za djecu mlađu od 10 godina je 30 grama, također raspoređena tri puta u toku dana.

 

24.10.2015. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh