« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
IKONA

Matt Groening otkrio lokaciju grada Springfielda iz Simpsona

Pune 23 godine koliko se show prikazuje autor je stvarnu lokaciju toga gradića držao strogo čuvanom tajnom, sve dosad

Fotografija vijesti
Više o

Simpsoni

,

The Simpsons

,

Matt Groening

,

Springfield

Unatč tomu što se priče o zgodama slavne obitelji Simpson iz gradića Springfielda na malim ekranima prikazuju duže od dva desetljeća, autor Matt Groening do sada je odbijao reći gdje se u stvarnom životu nalazi to mjesto, prenosi Hina.

Sam Springfield postao je svojevrsna zvijezda popularne animirane TV serije služeći kao kulisa za smiješne avanture obitelji Simpson. Pune 23 godine koliko se show prikazuje autor je stvarnu lokaciju toga gradića držao strogo čuvanom tajnom, sve dosad.

U razgovoru za svibanjsko izdanje časopisa Smithsonian, Matt Groening otkrio je da je animirani grad utemeljen na Springfieldu u američkoj saveznoj državi Oregon, blizu njegova rodnog grada Portlanda.

"Shvatio sam da je Springfield jedno od najčešćih imena za američke gradove. Želeći postići uspjeh serije pomislio sam:' To će biti stvarno cool, svatko će misliti da se radi o njegovom Springfieldu. I doista je tako'", rekao je Groening.

Priča o obožavatelju krafni Homeru J.Simpsonu i njegovoj disfunkcionalnoj obitelji, supruzi Marge i djeci Bartu, Lisi i Maggie postala je opće mjesto američke kulture, osvojila 27 Emmya i dobila svoje mjesto na holivudskoj Stazi slavnih.

Članovi obitelj Simpson imena su dobili po Groeningovoj obitelji: ocu Homeru, majci Margaret te sestrama Lisi i Maggie.

Lik Barta utemeljen je na Groeningu osobno, no ime Matt zamijenio je Bartom jer je "u glavi imao ideju ljutitog oca koji viče 'Bart', a Bart zvuči kao 'bark' (režanje psa)", pa mu se to činilo smješnije.

Čak je i adresa na kojoj živi omiljena američka animirana obitelj, 632 Evergreen Terrace adresa kuće u kojoj je Groening živio kao djete.

11.04.2012. 07:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh