« Sport
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ALPSKO SKIJANJE

Matea Ferk osigurala nastup na ZOI u Vancouveru

Naša olimpijska delegacija u Vancouveru brojat će 19 sportaša koji će nastupiti u četiri športa

Matea Ferk
Matea Ferk (Wikipedia)
Više o

ZOI Vancouver

,

Matea Ferk

Hrvatska alpska skijašica, 23-godišnja Riječanka Matea Ferk, nastupit će na XXI. Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru potvrdili su danas i službeno iz Svjetske skijaške federacije (FIS).

To će, nakon nastupa na ZOI u Torinu 2006. gdje u slalomu nije uspjela završiti prvu utrku, biti drugo sudjelovanje Mateje Ferk na ZOI, a u Vancouveru planira nastupiti i u slalomu i u veleslalomu pa će u tim disciplinama, kao i skijaške velesile, Hrvatska imati maksimalan broj od četiri skijašice (Jelušić, Fleiss, Palić i Ferk).

"S ovom potvrdom iz FIS-a sada s velikom sigurnošću možemo reći da će, ukoliko ne bude nepredviđenih ozljeda, naša olimpijska delegacija u Vancouveru brojiti 19 sportaša koji će nastupiti u četiri športa.

Press atache naše delegacije u Vancouveru Gordana Gaćeša naglasila je da će konačnu odluku o sastavu Hrvatske olimpijske delegacije, kao i ime športaša, koji će na svečanom otvaranju Igara nositi hrvatsku zastavu, donijeti sutra, 4. veljače, Vijeće HOO-a. Za sada popis glasi ovako:

Alpsko skijanje: Ana Jelušić, Nika Fleiss, Sofija Novoselić, Tea Palić, Matea Ferk, Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Ivan Ratkić i Danko Marinelli

Skijaško trčanje: Nina Broznić i Andrej Burić

Biatlon: Andrijana Stipaničić Mrvelj i Jakov Fak

Bob četverosjed - Ivan Šola, Mate Mezulić, Slaven Krajačić, Igor Marić i Andras Haklits

03.02.2010. 13:05:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh