« Film
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KRATKOMETRAŽNI

Matanićev Tulum nagrađen na Festivalu mediteranskog film

Film "Tulum" je priča o djevojci iz Vukovara (glumi je Leona Paraminski) koja u sunčanom danu proživljava horor uništene mladosti

(Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

Festival mediteranskog filma

,

Dalibor Matanić

,

tulum

Film "Tulum" hrvatskog redatelja Dalibora Matanića pobjednik je 3. Festivala mediteranskog filma u kratkometražnoj konkurenciji, dok je u dugometražnoj konkurenciji ocjenjivački žiri najboljim proglasio film "Očnjak" grčkog redatelja Giorgosa Lanthimosa.

Priopćeno je to kasno večeras na ceremoniji proglašenja pobjednika ovogodišnjeg Festivala mediteranskog filma u Splitu i dodijeli nagrada.

Matanićev film pobijedio je u konkurenciji od deset kratkometražnih filmova iz zemalja mediteranske regije. U dugometražnoj konkurenciji u kojoj je pobjednik grčki film "Očnjak" također je bilo deset filmova.

Petnaestominutnom filmu "Tulum" ovo je druga međunarodna nagrada u posljednjih mjesec dana. Taj je Matanićev uradak osvojio Grand prix za najbolji film na festivalu kratkog filma, koji se održao u Bruxellesu od 29. travnja do 9. svibnja ove godine. Također film "Tulum" ranije je pobijedio na festivalima u Sarajevu i Bilbaou, a u posljednjih je godinu dana sudjelovao na 35 međunarodnih festivala i osvojio deset nagrada.

Film "Tulum" je priča o djevojci iz Vukovara (glumi je Leona Paraminski) koja u sunčanom danu proživljava horor uništene mladosti.

Grčki dugometražni film "Očnjak" tematizira život oca i majke s troje djece u predgrađu, u kući koju okružuje visoka ograda a troje djece nikada u svom životu nisu bili izvan te ograde. Rezultat takvog načina života je niz apsurdnih situacija. Osim roditelja, jedina osoba iz svijeta izvan ograde s kojom imaju kontakt je Christina, djevojka koju je otac unajmio da zadovolji sinove seksualne potrebe.(hina/metro-portal)

30.05.2010. 00:08:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh